TV 2 ansætter ny produktions- og rettighedschef

TV 2 samler kræfterne i en ny enhed for ekstern produktion, som Malene Lei Raben skal stå i spidsen for.

Malene Lei Raben bliver ny produktions- og rettighedschef/ekstern produktion – Head of Production Management - på TV 2.

Malene Lei Raben bliver chef for en ny samlet enhed for ekstern produktion, der dækker programområdet med styring af økonomi og forhandling af de danske produktionsbudgetter. Den nye produktions- og rettighedschef får også til opgave at sikre arbejdsgange og processer, således at de nødvendige rettigheder er til stede for en optimal udnyttelse på alle TV 2s platforme i tråd med den digitale strategi. 

Malene Lei Raben har arbejdet i et krydsfelt mellem kultur, medievirksomhed, jura og forretning i snart 15 år (cand. jur. fra KU 1995). Som selvstændig advokat og virksomhedsrådgiver har hun tilbudt specialiseret rådgivning til virksomheder i underholdningsbranchen og til f.eks. instruktører, dramatikere, tv-værter, producere, konceptudviklere m.fl. Film- og tv-klienterne har været ledende indenfor deres felt, og Malene Lei Rabens arbejde har typisk bestået i forhandling og udformning af kontrakter samt strategisk sparring med ledelsen. Gennem årene har hun arbejdet med flere internationale produktions- og distributionsselskaber og hjulpet med at etablere strategisk samarbejde mellem dem og danske producenter både som joint venture og ved virksomhedsoverdragelse. Malene Lei Raben er fast skribent på Politiken og bl.a. kendt som paneldeltager og kunstanmelder i ”Smagsdommerne” på DRK.

- Valget er faldet på Malene Lei Raben, da hun med sin højtrespekterede faglighed i ryggen og indgående erfaring på tv-området besidder de helt rigtige kompetencer til jobbet. Med Malene i spidsen for vores nye samlede enhed for ekstern produktion, er vi rustet til at servicere alle platforme og samtidig sikre den koordinering og tænkning på tværs, som er et af hovedelementerne i TV 2s nye digitale strategi, siger Anne Engdal Stig Christensen, programdirektør på TV 2.

TV 2s ansættelse af den nye produktions- og rettighedschef og oprustningen med en samlet enhed sker i forlængelse af, at efterspørgslen efter dansk produceret indhold på alle kanaler og platforme har været stigende de sidste år. En udvikling, som TV 2 forventer, fortsætter. Enheden kommer til at bestå af fem medarbejdere, som allerede i dag har ansvar for at styre og deltage i forhandling af alle eksterne produktionskontrakter til henholdsvis hovedkanalen og nichekanalerne. Dette sker i tæt samarbejde med Jura, kanalchefer, programchef og redaktører. Enheden vil have stor berøringsflade både ekstern til producentmiljøet, men også internt til alle øvrige afdelinger i hele TV 2-koncernen.

- Stillingen som produktions- og rettighedschef er en enestående mulighed for at fortsætte mit arbejde med aktørerne i det danske produktionsmiljø. Jeg håber på at medvirke til at sikre, at TV 2 fortsat vil være producenternes foretrukne samarbejdspartner, hvor dialogen er præget af professionalisme, gensidig respekt og tillid. Ulla Østbjerg har igennem alle årene har været garant for netop dette, og det er mit håb at kunne fortsætte arbejdet i den ånd. Samtidig bliver det en spændende opgave at være med til at sørge for, at TV 2 kan eksekvere sin strategi på alle platforme. Jeg glæder mig usigeligt meget til at blive en del af TV 2, siger  Malene Lei Raben.

Malene Lei Raben tiltræder 1. maj 2015, hvor hun inden sommerferien afløser nuværende souschef i Programafdelingen, Ulla Østbjerg, der efter mange års virke har valgt at fratræde sin stilling hos TV 2.