En del af det store hold, som i den kommende tid skal dække fodboldlandsholdet for TV 2. Fra venstre ses Morten Bruun, Jon Pagh, Thomas Kristensen, Camilla Martin, Kenneth Perez, Mads Junker, Brian Laudrup og Morten Ankerdal. (Fotos: Ulrik Jantzen / TV 2)

En del af det store hold, som i den kommende tid skal dække fodboldlandsholdet for TV 2. Fra venstre ses Morten Bruun, Jon Pagh, Thomas Kristensen, Camilla Martin, Kenneth Perez, Mads Junker, Brian Laudrup og Morten Ankerdal. (Fotos: Ulrik Jantzen / TV 2)

TV 2 har sat sit hold til dækningen af herrelandsholdet i fodbold

Fra 1. juni er Danmarks herrelandshold i fodbold tilbage på TV 2. Her får holdet en flyvende start med fire Nations League-landskampe i første halvdel af juni 2022.

TV 2 har nu sat det stærke hold, som skal dække Danmarks A-landskampe hos herrerne, når landsholdet – efter otte års fravær – endelig er tilbage på TV 2 og TV 2 PLAY fra 1. juni 2022. Flere af profilerne i TV 2s dækning er tidligere offentliggjort, og nu supplerer TV 2 truppen med udtagelsen af to markante fodboldeksperter: Brian Laudrup og Kenneth Perez.

TV 2s landsholdsteam ser herefter således ud:

Værter: Camilla Martin og Morten Ankerdal.

Eksperter i studiet: Brian Laudrup, Kenneth Perez og Mads Junker m.fl.

Kommentatorer: Thomas Kristensen og Morten Bruun.

Livereporter: Jon Pagh.

Andre af TV 2s fodboldreportere og -kommentatorer får forskellige roller i forbindelse med dækningen af Nations League og VM. Det gælder eksempelvis Jesper Amter, Jonas Hebo, Martin Gottschalk, Peter Graulund, Henrik Fallesen, Andreas Laudrup, Morten Glinvad og Kasper Lorentzen.

Værterne Camilla Martin og Morten Ankerdal vil deltage i TV 2s dækning af Danmarks kommende herrelandskampe i fodbold.

”Vi vil være godt selskab og stærke på analyserne”
Kristian Hyldgaard, kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X, er begejstret for TV 2s landsholdsteam, og han ser frem til en flyvende start for TV 2-holdet i forbindelse med UEFA Nations League i juni og september.

- Jeg er virkelig glad og stolt over hele vores fodboldredaktion. Jeg synes i al beskedenhed, at vi har et fantastisk hold bestående af masser af rutine og talent, siger Kristian Hyldgaard og fortsætter:

- Det har været vigtigt for os at give landsholdsdækningen en friskhed og særpræg, der både afspejler den redaktion, vi har opbygget over de senere år på TV 2, og tilføjer et par nye, store personligheder til redaktionen. Det er et kardinalpunkt for os, at vi er stærke på analyserne, samtidig med at seerne føler sig i godt selskab, når de følger fodbold på TV 2. Vi vil omfavne fællesskabet – og invitere alle indenfor – og man skal kunne mærke vores personligheder i dækningen.

Fodboldeksperterne Brian Laudrup (tv.) og Kenneth Perez fotograferet i onsdags i Fælledparken i København.

Om de to netop tilknyttede eksperter, Brian Laudrup og Kenneth Perez, siger Kristian Hyldgaard:

- Med Brian Laudrup som ny ekspert får vi på TV 2 en af Danmarks mest markante fodboldeksperter med stor historik på det danske landshold. Brians præstationer som spiller taler for sig selv, og han brænder stadig for det danske landshold. Det kan tydeligt mærkes ude ved skærmene, hvor seere og brugere følger med.

- Kenneth Perez har udviklet sig til at være en knivskarp fodboldanalytiker i Holland, hvor han til daglig arbejder som ekspert hos ESPN, og jeg er sikker på, at Kenneth kommer til at gøre mange seere klogere på taktik og analyse. Både Brian Laudrup og Kenneth Perez er også kendt for deres lune og gode humor, og det passer rigtigt godt ind i vores dækning, hvor seerne – i godt selskab – får både fodboldfaglig næring og god stemning, siger Kristian Hyldgaard.

I juni møder Danmark både Frankrig, Kroatien og Østrig (sidstnævnte både i en udekamp og en hjemmekamp) i Nations League, mens Nations League-returopgørene mod Frankrig og Kroatien foregår i september – alle kampene kan ses på TV 2. Landsholdets efterfølgende kampe bliver i november-december under VM-slutrunden i Qatar, som dækkes af TV 2 og DR.

Sådan fordeler TV 2 og DR VM-fodboldkampene mellem sig.

Her er sendeplanen for VM i fodbold 2022.

Brian Laudrup er fodboldekspert i TV 2-studiet sammen med ...

Stor fodboldkarriere fortsatte på tv-skærmen
De senest udtagne til TV 2-holdet er altså fodboldeksperterne Brian Laudrup og Kenneth Perez, der begge har mangeårig erfaring som eksperter og kommentatorer.

Den 53-årige Brian Laudrup behøver næppe den helt store præsentation efter en professionel fodboldkarriere, der begyndte i Brøndby og senere førte ham til Bayer Uerdingen og FC Bayern München, hvor han også vandt det tyske mesterskab. Hans klubkarriere fortsatte i Italien (hos Fiorentina og AC Milan), hos Rangers i Glasgow, som han vandt flere nationale mesterskaber og pokaltitler med, fulgt af korte ophold hos Chelsea og F.C. København og med afslutning af den professionelle karriere i hollandske Ajax Amsterdam.

Brian Laudrup spillede 82 A-landskampe og scorede 21 mål for Danmark. Under EM-triumfen i 1992 i Göteborg var han med til at vinde europamesterskabet, og i 1995 var han på holdet, der vandt Confederations Cup i Saudi-Arabien. Han betragtes pga. sin tekniske kunnen, sit antrit og sine driblinger som en af dansk fodbolds bedste angribere gennem tiden.

- Jeg har haft det store privilegie i mange år at have dækket landsholdet på vej mod nye mål. Det har i dén grad været en stor følelsesmæssig og ikke mindst fodboldmæssig oplevelse – selvfølgelig med sidste års EM som foreløbigt klimaks. Da jeg blev spurgt af TV 2, om jeg kunne tænke mig at være en del af et fantastisk spændende hold bag dækningen af hele Danmarks landshold, kunne svaret kun være JA. Jeg glæder mig helt vildt, siger Brian Laudrup.

Brian Laudrup blev kåret som Årets Fodboldspiller i Danmark i 1989, 1992, 1995 og 1997 og er den eneste spiller, der har vundet prisen fire gange. Han blev i 2006 optaget i Scottish Football Hall of Fame. Han blev optaget i dansk fodbolds Hall of Fame i 2012 og i dansk idræts Hall of Fame i 2014.

... Kenneth Perez, når TV 2 i juni dækker Danmarks Nations League-kampe i fodbold.

Kommenterer hollandsk og europæisk fodbold et par gange om ugen
Også den 47-årige Kenneth Perez har høstet stor respekt for sin formidling af international fodbold. Han har boet i Holland i de seneste 25 år, hvor han nu – skarpt og analytisk – kommenterer hollandsk og europæisk fodbold et par gange om ugen, ligesom han har været engageret i dækningen af fodboldslutrunder.

Kenneth Perez’ fodbold-CV blev indledt i de danske klubber AB og F.C. København, inden turen i 1997 gik til Holland, hvor Perez i 13 år havde en stor karriere i klubber som MVV Maastricht, AZ Alkmaar, FC Twente, Ajax Amsterdam og PSV Eindhoven. Perez har spillet 24 A-landskampe for Danmark, hvor han scorede to mål.

- Da Holland for nylig skulle møde Danmark, blev der her i landet talt om Danmark med kæmpestor respekt og som en fodboldnation i top, som det var interessant for Holland at måle sig med. Det danske landshold oplever en ny, stærk periode og har massiv opbakning fra sine fans. Landsholdet og dets relation til danskerne er gået ind i en ny æra, og da jeg blev kontaktet af TV 2, kunne jeg mærke, at det hér landshold vil jeg rigtigt gerne være med til at formidle om – både når det går godt, og når holdet indimellem kommer til at skuffe, siger Kenneth Perez.

 

 

Billede {0} af {1}