TV 2s kanaler

TV 2s kanaler består af TV 2, der er landets mest sete tv-kanal, og søsterkanalerne TV 2 News, TV 2 Charlie, TV 2 Sport, TV 2 Sport X, TV 2 Echo og TV 2 Fri.

TV 2s kanaler

TV 2 expand_more

TV 2 gik i luften 1. oktober 1988, og kanalen er Danmarks mest sete tv-kanal. TV 2s stærke position skyldes blandt andet det mangfoldige programudbud.

TV 2 har i sine programmer særligt fokus på relevans i forhold til danskerne og i særdeleshed de danske børnefamilier. Koncernens indholdsstrategi har udpeget fire styrkepositioner for hovedkanalen: Nyheder og dagsordensættende dokumentar, dansk fiktion som ’Badehotellet’, weekendunderholdning som ’X Factor’ og ’Vild med dans’ og samlende tv-begivenheder, f.eks. events og stor sport.

TV 2 er den kanal i Danmark, der sender flest danske programmer, ligesom TV 2 er den hovedkanal, der sender klart flest timers nyhedsudsendelser.

TV 2 anvender 'Alt det vi deler' som tagline, fordi kanalen ønsker at prioritere de emner og almenmenneskelige temaer, vi har til fælles frem for dem, der adskiller os.

TV 2 har sit hovedsæde på Kvægtorvet i Odense. TV 2 er en kommerciel public service-virksomhed, der lever af reklamesalg og (siden 2012) abonnementsbetaling og samtidig har public service-forpligtelse. I årene 1988 og frem til sommeren 2004 modtog TV 2 en andel af licensmidlerne.

TV 2 Play expand_more

Med TV 2 Play har du altid adgang TV 2s kanaler og programmer. Når og hvor du vil. Du får også mulighed for at se snigpremierer på eksempelvis de populære fiktionsserier og underholdningsprogrammer, ligesom du får mulighed for at opleve unikke TV 2 Play-programmer, som alene kan ses via TV 2s streamingtjeneste.

På TV 2 Play får du adgang til TV 2, Echo, Charlie, Fri, News, Sport og Sport X live og on demand på både pc, smartphones og tablets. TV 2 Play kan også ses på danskernes mange smart-tv fra Samsung, LG, SONY og Philips. Indholdet fra TV 2 Play kan også streames via Apple TV, Android TV og Google Chromecast.

 

Med TV 2 Play kan du selv bestemme, hvad du vil se og hvornår.

TV 2 News expand_more

TV 2 News er danskernes nyhedskanal – og Danmarks eneste danske 24-timers nyhedskanal. Kanalen gik i luften 1. december 2006, og chefredaktør for TV 2 News er Ulla Pors Nielsen. News holder til på TV 2 på Teglholmen i København. 

TV 2 News var i 2020 Danmarks tredje største kanal efter TV 2 og DR1 og har hver dag knap 700.000 seere, der hver ser med i over en time i gennemsnit. I 2020, hvor der i Danmark og internationalt var fokus på corona, voksede seningen og brugen af TV 2 News yderligere.

News' fremgang over de senere år kan tilskrives den solide nyhedsdækning af især dansk og international politik, samfundsforhold, business samt breaking news.

TV 2s nyhedskanal, som i de første år var mest kendt for breaking news, har opprioriteret at levere perspektiv, substans og analyse. TV 2 News sender eksempelvis ekstraudsendelser og debatprogrammer i slipstrømmen af store nyhedshistorier, særlige temaer og dagsordensættende dokumentarer. Herudover tilbyder News en række faste magasinprogrammer inden for politik, udland og medier.

TV 2 Charlie expand_more

TV 2 Charlie er TV 2s kanal, der hylder den folkelige kultur og altid er godt selskab. Kanalen retter sig til voksne og nysgerrige danskere med lyst til at blive underholdt.

TV 2 Charlie prioriterer den gode danske underholdning og musik, dansk fiktion, talkshows, danske filmklassikere, events og de bedste europæiske serier, herunder både dramaer og prisbelønnede krimiserier. TV 2 Charlie gik i luften 1. oktober 2004 som den tredje tv-kanal i TV 2-familien. Kanalchef er Dorthe Thirstrup.

Kanalen, der nu er Danmarks fjerdestørste, har særligt fokus på den gode underholdning til danskerne. Blandt de store underholdningssucceser er programmer som 'Spørg Charlie', 'Hvem vil være millionær?', 'Lykkehjulet', 'Dine fulde fem' og det årlige satireshow 'Året der gak'.

TV 2 Charlie fik i 2017 kæmpesucces med sin første store, danske fiktionsserie 'Mercur'. Den succes blev overgået i 2018 med serien 'Sygeplejeskolen', der derfor også fortsatte i 2019 og med sæson tre i 2020. Samme år fik TV 2 Charlie også rekordhøj seeropbakning til den nye krimiserie 'Sommerdahl', der er sendt i sæson to i 2021 og med sæson tre på vej. I de kommende år vil Charlie fortsætte arbejdet med at levere danske serier. 

En stor event på kanalen er ’Hjertegalla’, hvor Charlie samler ind til Hjerteforeningen og fortæller rørende beretninger om, hvordan forskning og behandling hjælper hjertepatienter i alle aldre. 

TV 2 Echo expand_more

TV 2 Echo har de 20-30-årige som målgruppe og udgiver både kortere og længere formater.

TV 2 Echo er en sammensmeltning af den hyper digitale kanal TV 2 Echo, som primært udkom på sociale medier og TV 2 Zulu, som fik sin debut i 00’erne som en selvstændig kanal. TV 2 Zulu var et sted for de unge i 2000, men efter 20 år havde Zulu ikke den samme relevans for målgruppen. Af den grund blev kanalen lagt sammen med den digitale kanal TV 2 Echo, som målgruppen kendte godt til i forvejen.

TV 2 Echo bærer mange af de genrer og formater videre, som TV 2 Zulu skabte. Intentionen med denne nye kanal er at styrke tilstedeværelse, hvor målgruppen befinder sig.

Den udkommer derfor på tværs af alle platforme i et mix af reality, fiktion, dokumentar og aktualitetshistorier.

TV 2 Fri expand_more

TV 2 Fri er den danske tv-kanal, der mest rendyrket omfavner livsstilsområdet, og som inspirerer til at få mere ud af livet og til at dyrke det frirum, vi alle har behov for. TV 2 Fri gik i luften 5. maj 2013 og har Dorthe Thirstrup som Kanalchef.

Mange danskere føler, at de virkelig lever, når de rejser, og blandt de mange programmer på livsstilsområdet, man kan følge på TV 2 Fri, er netop rejseprogrammer med inspirerende danskere. 

Også haveprogrammer af højeste kvalitet, udsendelser med fokus på hjemmet samt de bedste livsstilsprogrammer fra hele verden kan opleves på TV 2 Fri. Kanalen har desuden en særlig kærlighed for programmer om loppefund og den gode handel, bl.a. i de populære programmer ’Krejlerkongen’. 

TV 2 Sport expand_more

TV 2 Sport er Danmarks største og mest sete sportskanal med danske og internationale rettigheder, live-sport, events og journalistisk. TV 2 Sport hører hjemme på TV 2 på Kvægtorvet. Kanalen gik i luften 9. januar 2015 og har TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, som øverste chef.

TV 2s sportskanal er for alle fans med en forkærlighed for sport. De store dramaer på og uden for banen bliver leveret med høj faglighed af kendte værter og kommentatorer fra TV 2.

TV 2 Sport har – sammen med TV 2s hovedkanal – stærke rettigheder til at vise dansk håndbold og fodbold. Rettighederne tæller dansk liga- og pokalhåndbold, kvinderne og mændenes håndboldlandshold og herrelandsholdet i fodbold. Og fra sommeren 2024 kan du også se 3F Superliga i fodbold.

Sportskanalen sender masser af live-transmissioner og dækker også store events som kvalifikationsturneringer og slutrunder i håndbold og fodbold samt internationale cykelløb inklusive EM og VM. Tennis er ligeledes en stor rettighed for TV 2 Sport, der har rettighederne til kvindernes WTA Tour og mændenes ATP Tour.

Kanalen har herudover erhvervet rettighederne til bl.a. de største internationale badmintonturneringer inklusive VM, All England og Super Series, og til skisport. TV 2 Sport har ligeledes erhvervet rettighederne til Sail GP, der er kaldt "sejlsportens Formel 1", til digital motorsport, til udvalgte hestevæddeløb og fodboldkampe fra Europa League og Conference League.

TV 2 Sport X expand_more

TV 2 Sport X supplerer sportskanalen TV 2 Sport og byder på et væld af store og alsidige sportsrettigheder fra ind- og udland.

Du kan se alt fra dansk håndbold til landsholdsfodbold, LaLiga og Serie A-fodbold samt Europa League- og Conference League-fodbold, og tennis fra mændenes ATP-turneringer og kvindernes WTA-turneringer samt amerikansk basketball fra NBA og skiskydning m.m. Fra sommeren 2024 kan du desuden glæde dig til fodbold fra den hjemlige 3F Superliga.

TV 2 Sport X hører hjemme på TV 2 på Kvægtorvet. Kanalen sendte første gang 4. januar 2020.

Også på TV 2 Sport X vil kendte værter og kommentatorer dække de store dramaer med høj faglighed.

TV 2 Sport X er født som en streamingkanal på TV 2 Play, hvor kanalen altid kan ses. Samtidig er det muligt for tv-distributører at tilbyde TV 2 Sport X til deres kunder med tv-pakker.

Ved du ikke, hvor og hvordan du kan se TV 2s kanaler? Så læs mere her

Billede {0} af {1}