Mikkel Hertz fylder 50 år

Chefen for TV 2 NEWS er journalist med stort J.

Mikkel Hertz - 50 år 28. oktober.

Af nyhedschef Michael Dyrby, TV 2

“Okey Doke”… er et udtryk, som dagens fødselar ofte bruger. Det betyder: ”SLUT – vi er færdige med at tale – jeg må videre”.

Mikkel Hertz er nemlig en mand med mange opgaver, som alle skal løses hurtigt, effektivt og med fokus på detaljerne. Mikkel er journalist med stort J, og store journalister ved, at det er vigtigt at holde mange bolde i luften samtidig og at fastholde et højt arbejds-tempo – uden at glemme de irriterende, men væsentlige detaljer.

Sådan en mand er Mikkel Hertz, kanalchef for TV 2 NEWS og medlem af chefredaktionen på
TV 2|NYHEDERNE.

Født til journalistik
Mikkel er født til journalistik, skønt opvokset med en far, der som etnograf trak lille-Mikkel og resten af familien rundt i verden – blandet andet til Kabul. Det er sandsynligvis her, Mikkels eventyrlyst og interesse for ”den gode historie” er blevet grundlagt.

Uddannet i 1983 til et job på Jyllands-Posten, der bragte ham til både Berlin og New York. Det var også for denne avis, at han med sine fremragende artikler fra det krigsramte Bosnien vandt Cavlingprisen i 1994.

I 2001 blev han ansat på TV 2 som redaktionschef i København. Senere blev han souschef for hele Nyhedsafdelingen, og i 2006 blev han sat i spidsen for det gigantiske projekt at etablere en 24-timers-nyhedskanal.

Denne kanal – TV 2 NEWS - blev skabt på rekordtid og er i dag det mest succesfulde produkt i mediebranchen. Naturligvis har der været mange involverede i dette projekt, men den utrættelige motor i projektet er Mikkel Hertz, der helt naturligt betragter TV 2 NEWS som det tredje barn i familien Hertz.

Et stort familiemenneske
Mikkel Hertz er et stort familiemenneske, der får våde øjne og rank ryg, når han skal fortælle om 13-årige Christians nye bedrifter og om datteren Victoria, der har kreeret en ny powerpoint til et af faderens utallige oplæg om ”nyhedshjulet” på TV 2 NEWS.

Mikkel er heldigvis gift med en storsindet og forstående kvinde, Bajsen (Anne-Marie), der i energi kan måle sig med husbonden. Familien har også en hund, der vistnok er rolig.

Mikkel Hertz har tre særinteresser ud over journalistik og familien. Han elsker at gå på havet og fiske med Christian. Hvordan hans tålmodighed klarer dette, er en gåde for de fleste. Han fanger heller ikke ret meget. Han er en stor kok – nærmere betegnet børnekok. Mikkel har nemlig udviklet retten ”bamselettegryden”, der består af lige dele spaghetti og vingummibamser – et hit til alle børnefødselsdage.

Og så er han inkarneret gør-det-selv-mand. I mange år har han lavet store udbedringer og moderniseringer på sommerhuset i Rørvig. Ifølge naboerne er der gennem årene blevet hamret og savet en del, uden at det dog har øget markedsværdien i området.

Mikkel Hertz bliver 50 år tirsdag 28. oktober – men er stadig en vildbasse med et uregerligt drengehår og en fantastisk autoritet. Man kan være sikker på, at Mikkel giver sine klare råd og synspunkter uden skelen til alder, rang eller uddannelse. Mikkel har altid sit ”øje på bolden”, og skønt efterhånden mange år som chef er han først og fremmest: Landets bedste journalist.