Kampen for overlevelse – set indefra

I et nærgående portræt følger dokumentaren 'Ekstra Bladet - uden for citat' det daglige arbejde på redaktionen og chefredaktør Poul Madsens (th.) forsøg på at redde den trykte udgave af avisen. (Fotos: Mikala Krogh / TV 2)

I et nærgående portræt følger dokumentaren 'Ekstra Bladet - uden for citat' det daglige arbejde på redaktionen og chefredaktør Poul Madsens (th.) forsøg på at redde den trykte udgave af avisen. (Fotos: Mikala Krogh / TV 2)

10. februar 2015;
Af: TV 2 Kommunikation

Den anmelderroste og nærgående dokumentar ’Ekstra Bladet – uden for citat’ følger redaktionens arbejde gennem turbulent år.

Danskerne elsker at skælde ud på Ekstra Bladet, og gang på gang beskyldes avisen for at være grænseløs, amoralsk og sensationshungrende. Den er udskældt for at skandalisere, snage i de kendtes privatliv og for at overdrive skruppelløst på de prangende spisesedler. Men alligevel har avisen en væsentlig plads i den danske debat og nyhedsformidling.

Med sine mere end 100 år på bagen er avisen blevet en institution i det danske mediebillede. Og trods danskernes forbehold er det alligevel ofte Ekstra Bladet, som sætter den offentlige dagsorden, når den indtager rollen som ”samfundets vagthund” og ”den lille mands talerør”.

I et intenst nærgående portræt - 'Ekstra Bladet - uden for citat' - har dokumentaristen Mikala Krogh fulgt avisredaktionens arbejde gennem et af dens mest turbulente år med kontroversielle, dagsordensættende sager og oftest med højlydt kritik af avisens redaktionelle linje.

TV 2 sender den anmelderroste 'Ekstra Bladet - uden for citat' torsdag 19. februar kl. 20.00.

Dokumentarfilmen ’Ekstra Bladet – uden for citat’ følger det daglige arbejde på redaktionen.

Slaget om avisens forsidehistorie
På tætteste hold får seerne indblik i, hvordan avisens medarbejdere håndterer de mange daglige etiske dilemmaer, de står i hver eneste dag, når de skal indfri redaktionens krav og forventninger.

Vi følger slaget om avisens forsidehistorie og er med, når avisens journalister med kreativitet, opfindsomhed og stædighed tester moraliserende politikeres egen moral. Og vi følger den somaliske gidselsag fra chefredaktionen, når avisen skaber stor – og stærkt kritiseret – opmærksomhed om de danske gidsler.

Tæt på chefredaktøren
Filmen følger avisens chefredaktør Poul Madsen, som kritiseres for at gå for langt i jagten på interviews med gidsler, rederibagmænd, lejesoldater mv. Handler det bare hæmningsløst om at sælge flere aviser, eller sker det i en højere sags tjeneste?

Hver dag er en kamp om nyhederne på Ekstra Bladet, en kamp om at fastholde læserne og indhente alt det tabte. For bag facaden udspiller der sig et drama: Læserne svigter avisen, og oplagstallet styrtdykker for den trykte udgave af Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, læser dagens avis.

Situationen er alvorlig, og en række vanskelige, men nødvendige beslutninger om bl.a. fyringer og omlægning af avisens indhold skal træffes, hvis avisen skal sikre sin fortsatte eksistens.

Det er chefredaktør Poul Madsens opgave at styre Ekstra Bladet i de oprørte vande og uden om truslen om avisens endelige bladdød.

En epoke i mediehistorien
’Ekstra Bladet – uden for citat’ er filmen om en gammeldags tabloidavis, der skal vænne sig til moderne tider, om medier, der konkurrerer på nyheder, skandaler og sensationer, og om en epoke i mediehistorien, som måske snart må finde sin afslutning.

Den anmelderroste dokumentarfilm er instrueret af den prisbelønnede danske instruktør Mikala Krogh og produceret af Sigrid Dyekjær, Danish Documentary, i samarbejde med Det Danske Filminstitut og TV 2 og med støtte fra Undervisningsministeriet.

Billede {0} af {1}