Seerprisen for tredje gang på fire år: Ingen over og ingen ved siden af ’Badehotellet’

Fra ottende sæson af 'Badehotellet', som lørdag aften blev hædret med Seerprisen for tredje gang ved uddelingen af Tvprisen. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Fra ottende sæson af 'Badehotellet', som lørdag aften blev hædret med Seerprisen for tredje gang ved uddelingen af Tvprisen. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

TV 2s undersøgende dokumentarprogram ’Operation X’ blev endnu en gang hædret, da brancheprisen Tvprisen blev uddelt lørdag aften.

TV 2s kanaler modtog i alt syv priser, da tv-branchen lørdag aften uddelte Tvprisen til værter og programmer, og blandt modtagerne var et par solide gengangere fra TV 2.

Den eneste prisvinder, som findes af seerne, er Seerprisen, og den gik for tredje gang på de seneste fire år til TV 2s successerie ’Badehotellet’. Serien fik også Seerprisen i 2019 og 2020, og i 2021 gik hædersprisen Årets Otto til manuskriptforfatter Stig Thorsboe, der sammen med hustruen Hanna Lundblad har skabt ’Badehotellet’.

Også når man følger seertallene på dansk tv, er der i øjeblikket ingen over og ingen ved siden af ’Badehotellet’. Den seneste sæson fra 2022 fik knap 1,3 million seere i gennemsnit ifølge den officielle seermåling, men det reelle tal er væsentligt højere – blandt andet fordi seningen af de populære snigpremierer på TV 2 PLAY ikke indgår i det officielle seertal fra Nielsen.

En opgørelse, som Politiken lavede på sæsonens første afsnit, viste, at ’Badehotellet’-sæsonpremieren i år blev set af 1.875.000. Ingen andre programmer (bortset fra ganske få af de allerstørste sportsbegivenheder med dansk deltagelse) opnår i øjeblikket seertal i den størrelsesorden.

'Operation X' fik for tredje gang Tvprisen som årets aktualitetsprogram. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

'Operation X' fik for tredje gang Tvprisen som årets aktualitetsprogram. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Mere hæder til ’Operation X’

Også et anden TV 2-program blev endnu en gang hædret med Tvprisen, nemlig det undersøgende dokumentarprogram ’Operation X’, der fik prisen for bedste aktualitetsprogram.

'Operation X' har gennem årene fået en række hæderspriser for sin dybdeborende journalistik – og endnu flere nomineringer. Blandt andet har ’Operation X’ været nomineret til Cavlingprisen.

To gange – nemlig i 2011 og 2015 – er ’Operation X’ hædret med FUJ-prisen fra Foreningen for Undersøgende Journalistik, som er blandt de helt store priser for dybdeborende journalister.

I 2011 fik ’Operation X’ Tvprisen for bedste faktaserie, og to år senere fik TV 2-programmet Seerprisen ved samme prisuddeling. I 2018 og 2019 – og altså igen i 2022 – fik ’Operation X’ Tvprisen for bedste aktualitetsprogram.

I 2012 modtog Morten Spiegelhauer en særpris fra Billed-Bladet for fremragende undersøgende journalistik. Desuden har ’Operation X’ fire gange været nomineret til TV-Guld-prisen – tidligere kaldet TV-Oscar – som uddeles af Billed-Bladet, og hvor vinderen findes af en priskomité.

Når man kigger på den samlede vinderliste, gik flest priser til DR’s kanaler, nemlig 15. Som sagt var der syv priser til TV 2, mens TV3 fik én pris. Herudover gik hædersprisen Årets Otto til Mette Hoffmann Meyer, der er ophavskvinden til ’The Why’, og som tidligere har været dokumentarindkøber hos både TV 2 og DR. Den nye inspirationspris gik til Metronome Productions for initiativet ’Superkraft’.

Du kan se hele vinderlisten her.

Priser til blandt andre Puk Elgård og ’Stormester’

De øvrige Tvprisen-vindere fra TV 2s kanaler faldt i en række forskellige kategorier. Prisen som årets faktavært gik til Puk Elgård, der i mange år har været vært på ’Go’ morgen Danmark’, og som blev hædret med stående ovationer.

TV 2s populære underholdningsprogram ’Stormester’ fik prisen for årets gameshow, mens ’Kærlighed hvor kragerne vender’, der er tv-aktuelt med tredje sæson, blev årets realityprogram.

’ZULU Awards 2021’ fik Tvprisen for årets event, mens ’1 døgn, 2 hold, 3 dyr’ blev hædret som årets underholdningsprogram.

 

 

Billede {0} af {1}