Tv-premiere på Danmarksstørste biografhit i 2013

TV 2 viser søndag 5. oktober den intelligente og medrivende danske krimi ’Kvinden i buret’ - baseret på roman af Jussi Adler-Olsen.

Filmplakaten for 'Kvinden i buret', der var den mest sete biograffilm i Danmark i 2013.

Hvor svenskerne har Lisbeth Salander, Beck og Wallander har danskerne én, der giver de andre baghjul - nemlig vicekriminalkommisær Carl Mørck. Det kan du se ved selvsyn søndag 5. oktober, hvor TV 2 har dansk tv-premiere på 'Kvinden i buret' fra 2013 - allerede et år efter premieren i biografen.

Den nervepirrende og stemningsfulde thriller bygger på en krimi-bestseller af Jussi Adler-Olsen og var den mest sete danske film i de danske biografer sidste år. Over 724.000 mennesker købte billet til den, og i hovedrollerne ses stærke kræfter som Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Sonja Richter.

'Kvinden i buret' er den første af i alt fire planlagte film efter Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-krimier, og TV 2 er økonomisk engageret i alle disse film. Afdeling Q-film nummer to, 'Fasandræberne', har premiere torsdag 2. oktober i de danske biografer.

Anmeldelser med mange stjerner
I Politiken gav Kim Skotte 'Kvinden i buret' fire stjerner og skrev: "'Kvinden i buret' er Rolls-Royce-udgaven af en tv-krimi", mens Niels Lind Larsen i BT gav 'Kvinden i buret' fem stjerner og skrev: "Nørgaard og manuskriptforfatter Nikolaj Arcel har taget nogle modige og overraskende gode valg ved at skære gennem al hverdagsrealismen og lægge vægt på stemningen, krimigenren og det dragende mørke".

For dem, der ikke kan få nok af Carl Mørck, viser TV 2 klokken 18.25 søndag 5. oktober også dokumentaren 'Afdeling Q - Fra Kvinden i buret til Fasandræberne'.

Se trailer for 'Kvinden i buret' her.

Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck i den danske krimi 'Kvinden i buret' fra 2013. (Fotos: Christian Geisnæs / TV 2)

Placeret i kælderen under Politigården
Vicekriminalkommisær Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) bliver efter en uheldig og tragisk episode, der efterlader hans ene partner død og den anden lammet, tvunget til at lede den nye Afdeling Q. Det er en lille og ikke særligt glamourøs afdeling, der tager sig af at få lukket nogle af de mange uopklarede sager.

Selvom Carl Mørck er en af korpsets skarpeste hjerner, er han for egenrådig, og cheferne har fået nok af ham. Derfor har han fået 'forfremmelsen'. Afdeling Q består kun af Mørck og hans nye assistent, Assad (Fares Fares), og de bliver placeret i kælderen under Politigården i København.

Selvom de to garvede politifolk får udtrykkelige ordrer om kun at sortere og gennemlæse de gamle sager, går der kun en enkelt dag, før Carl Mørck opdager nogle uoverensstemmelser i en gammel sag, hvor politikeren Merete Lynggard (Sonja Richter) forsvandt under mystiske omstændigheder. Egentlig skal Carl Mørck og Assad bare lukke sagen, der er henlagt som formodet selvmord, men først vil han lige, trods chefernes protester, kigge nærmere på nogle detaljer.

Sonja Richter som Merete Lynggaard i den danske krimi, der bygger på bestselleren 'Kvinden i buret' af Jussi Adler-Olsen.

Det var ikke selvmord
Merete Lynggaard var en vellidt og ambitiøs politiker, der fem år tidligere forsvandt fra en færge på vej fra Danmark til Tyskland. Eneste vidne til hendes forsvinden var hendes hjerneskadede bror, som blev fundet skrigende på bildækket.

Under arbejdet med sagen opdager Carl Mørck og Assad detaljer, som tyder på, at Merete Lynggard ikke begik selvmord, og snart er de på sporet af en kold og samvittighedsløs forbryder, der - drevet af had - har lagt en skræmmende plan. Det viser sig at være en sag, der trækker spor op til toppen af det politiske Danmark.

Jussi Alder-Olsens fantastiske succes
Den danske krimi ' Kvinden i buret' bygger på en kriminalroman af den fantastisk succesfulde danske krimiforfatter Jussi Adler-Olsen. Han startede sin serie om Afdeling Q og vicekriminalkommisær Carl Mørck i 2007, og bøgerne har herhjemme solgt over 2.600.000 eksemplarer.

Alle romanerne har høstet priser og førstepladser på bestsellerlisterne i både ind- og udland. I Danmark har bogserien modtaget Læsernes Bogpris, Harald Mogensen-prisen og De Gyldne Laurbær, og seriens 'Flaskepost fra P' har også modtaget Glasnøglen for bedste nordiske spændingsroman.

I Tyskland har Jussi Adler-Olsen med Afdeling Q-serien i to år været den bedst sælgende forfatter. I skrivende stund er det samlede salg på over ti millioner bind.

Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck og Fares Fares som Assad i 'Kvinden i buret' fra 2013.

Nikolaj Lie Kaas
I hovedrollen som vicekriminalkommisær Carl Mørck ses en af Danmarks mest kendte skuespillere, Nikolaj Lie Kaas. Han er søn af skuespilleren Preben Kaas og skuespilleren og forfatteren Anne Mari Lie og har siden sin debut i 'Drengene fra Sankt Petri' haft masser af store roller på film, tv og ved teatret.

Han har medvirket i film som 'Idioterne', 'I Kina spiser de hunde', 'Blinkende lygter', 'Brødre', 'Kandidaten', 'Dirch' og mange flere. Derudover havde han en stor rolle i Dan Brown-filmatiseringen 'Engle og dæmoner', og han har også optrådt i kendte tv-serier som 'Edderkoppen' og 'Forbrydelsen'. Nikolaj Lie Kaas har vundet talrige priser, bl.a. fire Bodil- og fire Robert-priser.

Fares Fares ...
I rollen som Assad ses den svenske skuespiller Fares Fares, der er født i Libanon, men som kom til Sverige som barn. Fares har haft flere hovedroller i svenske filmsucceser bl.a. 'Jalla! Jalla!', 'Kopps' og 'Snabba Cash'. Fares Fares fik sit internationale gennembrud i den amerikanske thriller 'Safe House', hvor han spillede over for Denzel Washington og Ryan Reynolds.

Derudover har han medvirket i Kathryn Bigelows Oscar-vindende thriller 'Zero Dark Thirty' om jagten på Osama Bin Laden og den amerikanske tv-serier 'Tyrant'.

Søren Pilmark er en af de øvrige medvirkende i den danske storfilm 'Kvinden i buret'.

... andre topskuespillere og en succesfuld instruktør
Ud over Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares medvirker en række kendte danske skuespillere i filmen, nemlig Sonja Richter (’Elsker dig for evigt’, ’Cecilie’, ’Forbrydelsen’), Mikkel Boe Følsgaard (’En kongelig affære’, ’Arvingerne’, ’Dicte’), Søren Pilmark (’Riget’, ’Blinkende lygter’, ’Kongekabale’), Troels Lyby (’Okay’, ’En kort en lang’, ’Julestjerner’) og Patricia Schumann (’De unge år’, ’Submarino’, ’Borgen’).

'Kvinden i buret' og den biograf-aktuelle 'Fasandræberne' er begge instrueret af Mikkel Nørgaard, der er uddannet fra instruktørlinjen på Den Danske Filmskole. Han har instrueret afsnit af en række store tv-serier som det prisvindende, politiske drama ’Borgen’ og den utroligt populære komedieserie 'Klovn' med Frank Hvam og Casper Christensen.

Hans spillefilmdebut var 'Klovn: The Movie', der blev en kæmpe publikum- og anmeldersucces i Danmark, og over 850.000 så den i de danske biografer.