TV 2 klar til omfattende Oscar-dækning

Vinder ’Druk’ eller en af de øvrige danske nominerede en Oscar? TV 2 PLAY og TV 2 varmer op til filmfest gennem ugen og transmitterer Oscar-uddelingen direkte natten mellem søndag 25. og mandag 26. april med Michèle Bellaiche som vært.

Med hele fire danske nomineringer bliver Oscar-uddelingen i år endnu mere spændende end normalt – og endnu mere interessant set med danske øjne. Det afspejler sig også i den omfattende Oscar-dækning, som TV 2 PLAY, TV 2 og TV 2 NEWS leverer i de kommende dage kulminerende med live-transmission af Oscar-uddelingen natten mellem søndag 25. april og mandag 26. april.

To af de fire danske nomineringer tilfalder filmen ’Druk’, der er nomineret for Bedste ikke-engelsksprogede film og for Bedste instruktion. Thomas Vinterberg er den første dansker, der er nomineret som bedste instruktør. Desuden er den danske klipper Mikkel E.G. Nielsen nomineret for sit arbejde på filmen ’Sound of Metal’, og instruktøren Elvira Lind er nomineret for Bedste kortfilm for sin film ’The Letter Room’.

- Det er en helt særlig oplevelse, når vi tilbringer natten med de mange Oscar-fans i Danmark. Og i år er det helt ekstraordinært med Thomas Vinterberg og ’Druk’ blandt favoritterne. Vi er mere end klar til en meget spændende nat, siger Henriette Ladegaard-Pedersen.

Hun er TV 2-redaktør på Oscar-dækningen og på ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften LIVE’, der gennem ugen vil bringe indslag om verdens mest prestigefulde filmprisuddeling.

Michéle Bellaiche er den danske Oscar-vært. (Foto: Peter Hauerbach / Ritzau Scanpix / TV 2)

Michéle Bellaiche er den danske Oscar-vært. (Foto: Peter Hauerbach / Ritzau Scanpix / TV 2)

Stort Oscar-fokus på TV 2 PLAY
TV 2 PLAY vil hele ugen have fokus på Oscar og etablerer en fokusside med dette tema. Allerede nu kan man se et unikt interview med Thomas Vinterberg, der går bag om produktionen af ’Druk’. På TV 2 PLAY vil der også være mulighed for at se de tre Thomas Vinterberg-film ’Kollektivet’, ’Jagten’ og ’Dear Wendy’.

TV 2 PLAY samler ugens Oscar-indslag fra TV 2s nyheds- og magasinredaktionerne på sin særlige Oscar-side. TV 2 PLAY byder også på Oscar-nominerede og -vindende film fra tidligere prisuddelinger og på den aktuelle, Oscar-nominerede kortfilm ’The Letter Room’, som er instrueret af danske Elvira Lind.

’The Letter Room’ handler om indestængt kærlighedslængsel i et fængsel. Oscar Isaac har hovedrollen som den empatiske og ensomme fængselsbetjent Richard, der får til opgave at læse de breve igennem, som de indsatte modtager i fængslet. Her bliver han optaget af en særligt romantisk brevskriver.

Dækningen på TV 2 PLAY kulminerer med Oscar-opvarmning søndag og med live-transmission af Oscar-uddelingen. Dagen derpå kan du se hele showet on demand på TV 2s streamingtjeneste.

Oscar-magasiner på TV 2 NEWS
I forbindelse med Oscar-uddelingen laver NEWS to særlige magasiner, der klæder seerne på til Oscar-festen og de fire danske nomineringer. Torsdag 22. april klokken 19.20 sender TV 2 NEWS et live-interview med Thomas Vinterberg, der er med fra Los Angeles. Miriam Zesler er vært i studiet i København.

Søndag 25. april klokken 19.20 sender NEWS optaktsmagasinet ’Oscar-festens danske stjerner’. Efter nattens Oscar-uddeling fortsætter TV 2 NEWS nyhedsdækningen mandag morgen, og det samme gør selvfølgelig også ’Go’ morgen Danmark’ på TV 2.

Læs om de danske nominerede her.

Michèle Bellaiche i Oscar-studiet med masser af gæster
Også i år er Oscar-uddelingen i Hollywood uden en egentlig vært. I stedet vil forskellige specielt udvalgte stjerner uddele filmpriserne i de enkelte kategorier, blandt andre Laura Dern, Harrison Ford, Joaquin Phoenix, Brad Pitt, Reese Witherspoon og Renée Zellweger.

I det danske Oscar-studie i København er der til gengæld en vært, nemlig Michèle Bellaiche. Med sig har hun modeeksperterne Julia Lahme og Uffe Buchard samt filmeksperterne Søren Frellesen, Ann Lind Andersen, skuespilleren Ellen Hillingsø og lyddesigneren Peter Albrechtsen. Undervejs vil kokken Henrik Jyrk lave og servere hapsere for Oscar-folkene.

Sally Hawkins som Elisa Esposito og Doug Jones som havmanden i Guillermo del Toros Ocar-vindende eventyrfilm 'The Shape of Water'. (Foto: Fox / TV 2)

Sally Hawkins som Elisa Esposito og Doug Jones som havmanden i Guillermo del Toros Ocar-vindende eventyrfilm 'The Shape of Water'. (Foto: Fox / TV 2)

Selve Oscar-aftenen på TV 2 indledes søndag klokken 21.10 med den Oscar-vindende eventyrfilm ’The Shape of Water’, der er instrueret af Guillermo del Toro ('Pans labyrint') og fotograferet af den danske filmfotograf Dan Laustsen. Filmen var nomineret til 13 Oscars og vandt fire, blandt andet for Bedste film og Bedste instruktion.

I filmen, der foregår i USA i 1962, får den ensomme og stumme Elisa (Sally Hawkins) arbejde som rengøringsassistent på et tophemmeligt militært anlæg. Her opdager hun, at et væsen fra junglen i Sydamerika, der er en krydsning mellem et menneske og en fisk, bliver holdt fanget i et laboratorium. Hun bliver forelsket i havmanden og beslutter sig for at forsøge at befri ham.

Klokken 23.20 er Michèle Bellaiche og hendes gæster klar i Oscar-studiet til en nat i filmens og stjernernes tegn. Fra klokken 00.30 sender TV 2, når alle de berømte stjerner begynder at ankomme til den glamourøse Oscar-uddeling, der indledes klokken 02.00 dansk tid. TV 2s redaktør på Oscar-showet er Anders Leifer.

Billede {0} af {1}