TV 2 SPORT er i luften

Danskerne har fået en ny sportskanal, TV 2 SPORT, der straks på sin første aften understregede, at live er et nøgleord på kanalen.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, er klar til at fløjte TV 2 SPORT i gang under åbningsreceptionen på Kvægtorvet. (Fotos: Anders Brohus / TV 2)

Med en fest- og sportsklædt midtergang på TV 2 i Odense som ramme og foran knap 200 receptionsgæster fra især sportens verden fløjtede TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, fredag 9. januar præcis kl. 18.30.00 danskernes nye sportskanal, TV 2 SPORT, i gang.

Kanalen har særligt fokus på dansk sport, nyheder, internationale sportsevents og journalistik. TV 2 SPORTs første aften – næsten uafbrudt live-tv med håndbold, ishockey og basketball i tidsrummet klokken 18.30-02.15  – viser, at live er et nøgleord for kanalen.

Og Merete Eldrup understreger, at sport ”er en fuldstændig fundamental del af TV 2s DNA”.

TV 2 SPORT har sin egen fanbus - eller "kampvogn", som den også omtales. Her er værter, kommentatorer og eksperter fra TV 2 SPORT samlet foran fanbussen. (Klik på billedet for at se det i dobbelt størrelse)

- Ligesom det er utænkeligt at forestille sig et TV 2 uden nyheder, er det også utænkeligt at forestille sig et TV 2 uden sport. Sport rammer nørderne og kan samtidig samle hele Danmark. Det vidner de tårnhøje seertal gennem tiderne om, sagde Merete Eldrup i sin tale ved åbningsreceptionen på Kvægtorvet – og fortsatte:

- Det giver god mening at sende store sportsbegivenheder på TV 2s hovedkanal, men vi har på TV 2 manglet en 100 procent sportskanal, hvor råderummet er meget større, og hvor der kan vises flere og mindre sportsgrene.

- Jeg blev ved et foredrag for halvandet år siden spurgt, hvad mit største ønske var, hvis jeg kunne udvide TV 2. Mit svar kom prompte – helt fra hjertet: En sportskanal. En 100 procent TV 2-sportskanal, hvor vi kan formidle al viden om sport, og hvor der ikke skal blandes programmer ind. Det er stort for TV 2. Men det bliver forhåbentligt også stort for danske sportsseere og for dansk idræt. TV 2 SPORT bliver et fantastisk udstillingsvindue for dansk sport, som kan være med til at øge interessen for mange sportsgrene, rekrutteringen og dermed talentmassen, sagde Merete Eldrup.

Midtergangen på TV 2 var i anledning af TV 2 SPORT-åbningen indrettet, så der var mulighed for at spille bl.a. basketball, badminton, håndbold og bordfodbold. Unge idrætsudøvere fra Odense-klubber deltog i de forskellige sportsgrene i Midtergangen.

Mellem talerne på Kvægtorvet blev der i TV 2s midtergang blev spillet bl.a. badminton, basketball, håndbold og bordfodbold af unge sportsudøvere fra Odense-området.

TV 2 SPORT har den største udbredelse blandt danske sportskanaler
TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, sagde, at premieredagen for sportskanalen – efter to års forarbejde – er den dag, han har glædet sig allermest til i sin tid på TV 2.

- I dag er en stor dag for alle os sportsfans. Det er også en god dag for dansk sport. Jeg vil gerne sige tak for tilliden til vores nære samarbejdspartnere fra håndbold, ishockey og basketball. Tak fordi I troede på mig – især dengang det kun var en drøm. Uden jeres mod, dedikation, tro og engagement var det ikke blevet til noget, sagde Frederik Lauesen, som også takkede distributører og antenneforeninger for deres modtagelse af TV 2 SPORT.

TV 2 SPORTs ishockey-eksperter og -kommentatorer Jimmy Bøjgaard (tv.) og Lasse Degn deltog i receptionen på Kvægtorvet. Et par timer efter receptionen var de på skærmen på TV 2 SPORT for at kommentere ishockey fra Metal Ligaen.

- Forhandlingerne har været lange og hårde, men distributørerne havde også tro på, at vi på TV 2 kunne lave noget unikt – selv i et tætpakket marked af sportskanaler. Faktisk er det endt så lykkeligt, at TV 2 SPORT går i luften med den største udbredelse blandt de rene sportskanaler, sagde Frederik Lauesen i sin åbningstale.

I de kommende dage sender TV 2 SPORT fra Totalkredit Cup i håndbold, ligahåndbold, ishockey, basketball, skiskydning og langrend. I dagene 15. januar – 1. februar er TV 2 SPORT en vigtig del af TV 2s samlede dækning af VM i herrehåndbold.

Håndboldkommentatorerne og -eksperterne Thomas Kristensen, Nikolaj Jacobsen og Lars Christiansen på den røde løber, inden de i næste uge tager til Qatar for at deltage i TV 2s dækning af VM i herrehåndbold.
Fodboldekspert Zak Egholm, TV 2 SPORT, og den tidligere superligaspiller Razak Pimpong, der skal medvirke i et af sportskanalens magasinprogrammer, blev udfordret i et slag bordfodbold under TV 2 SPORT-receptionen.