TV 2 forlænger OL-rettigheder frem til 2032

De Olympiske Lege vendte tilbage til TV 2 allerede sidste år, hvor DR og TV 2 sammen dækkede De Olympiske Vinterlege i Beijing. (Foto: Tingshu Wang / Reuters / Ritzau Scanpix / TV 2)

De Olympiske Lege vendte tilbage til TV 2 allerede sidste år, hvor DR og TV 2 sammen dækkede De Olympiske Vinterlege i Beijing. (Foto: Tingshu Wang / Reuters / Ritzau Scanpix / TV 2)

16. januar 2023;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2 har sammen med DR sikret sig rettighederne til vinter-OL i 2026 og 2030 samt sommer-OL i 2028 og 2032. Dermed kan danskerne se masser af OL på TV 2s platforme i de kommende 10 år.

De Olympiske Lege vendte tilbage til TV 2 allerede sidste år, hvor DR og TV 2 sammen dækkede De Olympiske Vinterlege i Beijing. Med i pakken af OL-rettigheder, som TV 2 købte af Discovery i 2020, er også det kommende sommer-OL i Paris i 2024, som dermed også kan ses på TV 2s platforme. Nu har TV 2 og DR via en aftale med EBU sikret sig OL-rettighederne til yderligere fire OL frem til og med 2032.

- OL er en af de allerstørste events i verden, og derfor glæder det mig naturligvis, at vi på TV 2 har sikret os rettighederne til yderligere fire udgaver af denne store sportsevent helt frem til og med 2032. Det betyder meget for TV 2, at vi kan samle danskerne - og det kan OL i den grad, siger Frederik Lauesen, sportschef på TV 2, og fortsætter:

- De mange nye muligheder, vi har på TV 2 PLAY, betyder, at vi kan give danskerne endnu mere OL. Her har vi et mål om at gøre så mange sportsgrene som muligt fra OL tilgængelige for danskerne på vores mange ekstra kanaler på TV 2 PLAY - samt selvfølgelig også på vores sportskanaler og TV 2s hovedkanal, siger Frederik Lauesen.

 

OL blandt de mest sete sportsbegivenheder i Danmark

TV 2s investering i OL-rettighederne er en del af TV 2s strategi, TV 2 PLAY til alle, der handler om at sikre danskerne adgang til masser af dansk public service-indhold inkl. stor sport, samtidig med at danskernes tv-sening rykker over mod streaming. Her er TV 2 PLAY omdrejningspunktet, og her investerer TV 2 markant i både indhold og produktudvikling.

På indholdssiden handler det om investeringer i nyt kvalitetsindhold, public service, partnerskaber og premium sport, og her hører OL til blandt de vigtigste og mest sete sportsbegivenheder i Danmark.

 

Omfattende sportsudbud på TV 2 PLAY

På TV 2 PLAY har TV 2 opbygget et udvidet sportstilbud og en særlig sportspakke til danskerne med nye rettigheder, to sportskanaler, en lang række ekstra live-kanaler og masser af unikt sportsindhold - både live og on demand. Alle disse platforme inkl. TV 2s hovedkanal og TV2.DK kommer i brug under dækningen af OL.

Ud over OL-rettighederne har TV 2 en lang række rettigheder, som vises på TV 2s kanaler, og som brugerne får med i sportspakken på TV 2 PLAY:

  • Fodbold: Herrelandsholdets kampe – inkl. samtlige kampe i den kommende kvalifikation til Euro 2024, samt de kommende to EM-slutrunder og VM i 2026, og topkampe under UEFA inkl. Nations League. Derudover LaLiga, Serie A og UEFA Europa League
  • Cykling: Tour de France, Vuelta a Espana, VM og mange flere
  • Amerikansk fodbold: Syv NFL-kampe om ugen fra gruppespillet, alle NFL-kampe fra slutspillet, NFL RedZone og Super Bowl
  • Tennis: WTA- og ATP-kampe
  • Håndbold: Samtlige herre- og kvindelandskampe, også uden for EM- og VM-slutrunderne, samt de danske ligaer for både herrer og kvinder
  • Basketball: NBA-kampe direkte fra USA
  • Badminton: De største badmintonturneringer fra World Touren
  • Skiskydning
  • …og meget mere.

 

TV 2 og DRs OL-aftale med EBU er en del af en større, international aftale, hvor Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har solgt OL-rettighederne i Europa til European Broadcasting Union (EBU) og Warner Bros. Discovery.

 

Billede {0} af {1}