Marlene Billie Andreasen bliver senior executive producer hos TV 2

Marlene Billie Andreasen bliver senior executive producer hos TV 2. (Foto: Agnete Schlichtkrull/TV 2)

Marlene Billie Andreasen bliver senior executive producer hos TV 2. (Foto: Agnete Schlichtkrull/TV 2)

01. september 2023
Af: TV 2 Kommunikation
Fredag 1. september tiltræder Marlene Billie Andreasen stillingen som senior executive producer i TV 2 Fiktion.

Fredag 1. september tiltræder Marlene Billie Andreasen stillingen som senior executive producer i TV 2 Fiktion. I samarbejde med senior executive producer Pernille Bech Christensen får hun ansvar for at sikre fortsat høj kvalitet på indhold og udviklingsprojekter fra TV 2 Fiktion.

Marlene Billie Andreasen kommer fra en stilling som Head of Scripted Content Denmark hos Viaplay Group, hvor hun i en årrække har stået i spidsen for Viaplays danske fiktionsportefølje. Forinden arbejdede hun som executive producer hos Viaplay. Her har hun blandt andet produceret tv-serierne 'Riget Exodus', 'Drømmeren - Karen Blixen bliver til' og 'Den som dræber - Fanget af mørket'.

Marlene er uddannet filmklipper fra Filmskolen i 2007 og har stor erfaring med at udvikle kommercielt brede serier af høj kvalitet samt en væsentlig ledelseserfaring.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af fiktionsholdet på TV 2. De resultater, som TV 2 Fiktion har opnået i de sidste mange år, har været ekstraordinære, og jeg ser frem til opgaven med at fastholde og udbygge TV 2s stærke position i en digital medievirkelighed. 

- Sammen med det erfarne fiktionshold på TV 2 ser jeg samtidig frem til at indgå i de stærke samarbejdsrelationer, TV 2 har opbygget med den danske fiktionsbranche. Vi står sammen over for nogle udfordringer i en både foranderlig og global medievirkelighed, og jeg glæder mig til at indgå i dette tætte samarbejde med en enormt kreativ og talentfuld branche for at finde langsigtede løsninger, der skal sikre, at TV 2 kan fortsætte med at bringe fiktion af høj kvalitet, variation og vitalitet, siger Marlene Billie Andreasen.

Hos TV 2 Fiktion skal Marlene indgå i lederteamet bestående af fiktionschef Mette Nelund, produktionschef Carsten Sparwath og senior executive producer Pernille Bech Christensen og får ansvaret for at lede indholdsteamet bag blandt andet TV 2s julekalendere og langt-løbende serier.

- Vi har fortsat høje ambitioner for fiktionsområdet og fortsætter vores investeringer i og udvikling af danskproduceret fiktion. Derfor ser vi meget frem til at få Marlene med på holdet. Marlene har den rette kombination af kommerciel forståelse og det stærke faglige fundament, der skal til for at sikre udviklingen af de store, brede fortællinger, som kan samle danskerne og skabe vigtige samtaler. Marlene starter som en forlængelse af den længerevarende organisatoriske udvikling af TV 2 Fiktion, vi har været i gang med for at kunne indfri ambitionerne på området sammen med den danske fiktionsbranche, siger TV 2s fiktionschef, Mette Nelund.

Billede {0} af {1}