TV 2-legende hædret af tv-branchen

Anette Rømer blev lørdag aften hædret med ’Årets Otto’ ved uddelingen af Tvprisen 2020 på Tivoli Hotel & Congress Center i København. (Foto: Michael Langhoff / TV 2)

Anette Rømer blev lørdag aften hædret med ’Årets Otto’ ved uddelingen af Tvprisen 2020 på Tivoli Hotel & Congress Center i København. (Foto: Michael Langhoff / TV 2)

Anette Rømer, der har været engageret i programproduktion og-indkøb hos TV 2 siden kanalens start i 1988, er tildelt æresprisen ’Årets Otto’ i forbindelse med uddelingen af Tvprisen 2020.

Anette Rømer er kvinden bag en lang række store TV 2-succeser i stationens levetid – især som redaktør og indkøber af formater. Og for den mere end 32 år lange karriere i TV 2s og de danske seeres tjeneste blev Anette Rømer lørdag aften hædret med ’Årets Otto’ ved uddelingen af Tvprisen 2020 på Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Det er Anette Rømer, der har sikret programmer som ’Vild med dans’, ’Hvem vil være millionær?’, ’Jeopardy!’, ’Lykkehjulet’, ’Liebhaverne’ og mange flere til seerne på TV 2. Siden 2007 har hun været chef for TV 2 Acquisitions and Formats og har dermed stået i spidsen for indkøb af underholdning, film, dokumentarer, serier, livsstilsprogrammer mv. til TV 2s kanaler.

"Æresprisen går til noget nær en legende, når det kommer til udvælgelsen af de formater, programmer og serier, som fylder allermest på sendefladen. Modtageren af ’Årets Otto’ har trådt sine professionelle læresko på Kvægtorvet i Odense. Hun startede, inden stationen begyndte at sende, inden monopolbruddet, og hun har været der lige siden – afbrudt af jævnlige forretningsrejser til alverdens tv-messer for at finde dét indhold, der kunne flytte netop TV 2 og flere kanaler”, lyder det blandt andet i begrundelsen, der på executive udvalgets vegne blev oplæst af Warner Bros-direktør Fredrik Hillerbrand og Discovery-programdirektør Pil Gundelach Brandstrup.

Og begrundelsen fortsætter således:

”På den vigtigste tv-messe af dem alle opsamlede hun sit kærlige kælenavn, da gode kolleger døbte hende Queen of Cannes, og med sig hjem havde hun formater og serier som ’Room Service’, ’The Block’ (’Nybyggerne’), ’Vild med dans’ og uendeligt mange andre, der med tiden blev solide seerhits. Sideløbende med tjansen som formatindkøber fungerede hun også som livsstilsredaktør med en uendeligt sikker hånd, og hun har stået bag mange af de bolig- og indretningsprogrammer, der sikrede TV 2 folkelige sejre og seertal i million-størrelsen”.

Anette Rømer modtager Årets Otto ved Tvprisen 2020. (Foto: Ernst Tobisch / Tvprisen)

Respekt for seerne
Tildelingen af hædersprisen til TV 2-chefen blev mødt med stående klapsalver fra salen, og det var en rørt Anette Rømer, der takkede for hæderen.

- Når man køber dyre internationale tv-formater, skal man være i stand til at føre sig frem i miljøer, der i betænkelig grad minder om miljøet i ’Succession’. Man skal kunne give den som verdensdame, men man skal kunne gøre det uden at miste kontakten med folk i Nordjylland eller på Bornholm, hvor jeg selv har mine rødder. Min mentor, TV 2s mangeårige programchef Bo Damgaard, talte om respekt for seerne. Man hørte aldrig nedsættende tale om ”hr. og fru Cerut”, ”hr. og fru Kakkelbord” eller lignende, for det ville jo netop være respektløst, sagde Anette Rømer og fortsatte:

- Nogen talte i sin tid spøgefuldt om Anette Rømers 2500 nærmeste venner. Det er selvfølgelig sjovt sagt, og rigtigt er det, at man som indkøber lever af og i sit netværk. Man skal have tillid til nøglepersoner i branchen, og du skal opføre dig sådan, at andre har tillid til dig. Selv om man professionelt sidder på hver side af bordet, skal man også være kolleger og sammen om kærlighed til mediet.

Anette Rømer fortalte i sin takketale om dengang, TV 2 – som den første tv-station i verden – købte formatrettighederne til at lave ’Hvem vil være millionær?’ herhjemme.- Jeg hørte – som en af de første – rygter om et nyt gameshow, ’Who Wants to Be a Millionaire?’. I starten var det mest pengepræmien, der var opsigtsvækkende, men på et tidspunkt forstod jeg også, at det var lidt ligesom ’Kvit eller dobbelt’ – og at man fik spørgsmålet, inden man besluttede sig for at fortsætte.

- Kunne det virkelig lade sig gøre? Det tænkte vi over på kontoret, mens vi lyttede til rygterne om dummyerne i London. Jeg kunne mærke, at der var noget stort i gære og lagde en besked til Paul Smith om, at jeg var interesseret. På et tidspunkt lagde Paul en besked til mig hos sin sekretær: ”Paul says it’s all right.” Jeg var den første formatindkøber i verden, der købte formatet – Skandinaviens-rettighederne for resten. Det var i 1999 – og det er stadig på skærmen, sagde Anette Rømer og fortsatte:

- Jeg har mange at dele min succes med, og det siger jeg tak for. Helt centralt står min samarbejdspartner gennem 20 år, konsulent Steen Lund. I, der kendte ham, forstår betydningen af at ’ringe til en ven’. En sand livline.

Læs mere om Tvprisen 2020 her.

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}