Tvprisen 2020: 13 priser til TV 2

TV 2 vandt over halvdelen af årets priser inkl. Seerprisen, der igen i år gik til ’Badehotellet’. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

TV 2 vandt over halvdelen – 13 ud af 25 – af årets priser ved Tvprisen 2020 inkl. Seerprisen og Årets Otto til Anette Rømer.

Det blev en imponerende prishøst for TV 2 ved Tvprisen 2020, der blev uddelt lørdag 18. januar på Tivoli Hotel & Congress Center i København. TV 2 vandt over halvdelen af årets priser inkl. Seerprisen, der igen i år gik til ’Badehotellet’ og æresprisen ’Årets Otto’, der gik til Anette Rømer, der har været engageret i programproduktion og-indkøb hos TV 2 siden kanalens start i 1988.

TV 2 trak også flotte priser hjem blandt andet for bedste nyhedshistorie, bedste sportsprogram, bedste crime, bedste faktavært og bedste reportageserie. TV 2s programmer og værter røg også til tops for bedste underholdning, bedste underholdningsvært, bedste gameshow, bedste event og bedste karakterdrevne serie. Der var også en pris til TV 2 PLAY for bedste short form non-scripted.

- Jeg er vanvittig stolt over, at vi får så stor anerkendelse fra den branche, som vi lever i tæt synergi med. Ud over at vi vinder over halvdelen af aftenens priser, er det også afgørende for os, at vi vinder inden for vigtige genrer som nyheder, dokumentar, sport og underholdning – og på tværs af ZULU, CHARLIE og TV 2, siger TV 2s programdirektør, Lotte Lindegaard, og fortsætter:

- Jeg er også meget glad for at få prisen for et af de nye formater til TV 2 PLAY, som vi satser så meget på, og som er ny i tvpris-sammenhæng. Sidst men ikke mindst er jeg virkelig taknemmelig for den pris, der betyder allermest for os – seerprisen. Den vil altid være vigtigst for TV 2, og med prisen til ’Badehotellet’ for andet år i træk cementerer vi seriens position som danskernes tv-darling, siger Lotte Lindegaard, der også glæder sig over den velfortjente anerkendelse til Anette Rømer, der modtog Årets Otto for sit engagement i programproduktion og -indkøb.

Læs mere om Årets Otto til Anette Rømer her.

TV 2s priser fordeler sig med ni priser til TV 2, to priser til TV 2 ZULU, én pris til TV 2 CHARLIE og én pris til TV 2 PLAY. DR vinder ialt ni priser, Kanal5 én pris og Xee to priser.

Natasja Crone modtager prisen som årets faktavært i TV 2s dækning af folketingsvalget 2019. (Foto: Ernst Tobisch / Tvprisen)

Se TV 2s samlede prishøst her:

Bedste nyhedshistorie
Debat om omfartsvej i Mariager, produceret af TV 2 Nyhederne til TV 2. Det er andet år i træk, at TV 2 Nyhederne vinder for bedste nyhedshistorie.

Bedste sportsprogram
Touren på TV 2, produceret af TV 2 SPORT til TV 2

Bedste gameshow
'Stormester', produceret af Metronome Productions til TV 2. Det er andet år i træk, at 'Stormester' vinder Tvprisen for bedste gameshow

Bedste underholdning
'Toppen af poppen', produceret af Mastiff til TV 2. Programmet vandt også Tvprisen i 2018 for bedste underholdning.

Bedste event
'ZULU Awards 2019', produceret af Pineapple Entertainment til TV 2 ZULU

Bedste short form non-scripted
'Middag med min Ex', produceret af Blu til TV 2 PLAY

Bedste crime
'Hvorfor slog du vores piger ihjel?' Produceret af Eddy Media til TV 2

Bedste reportageserie
'De sjældne danskere', produceret af Pipeline Production til TV 2

Bedste karakterdrevne serie
'Diamantfamilien', produceret af Pineapple Enterrainment til TV 2 ZULU

Årets vært – fakta
Natasja Crone, med ’Det sidste ord’ produceret af TV 2 Nyhederne til TV 2

Årets vært – underholdning
Martin Brygmann, med ’En Trekant En Sang’ produceret af Pineapple Entertainmentf til TV 2 CHARLIE

Årets Otto
Anette Rømer, TV 2

Seerprisen
'Badehotellet' 6, produceret af SF Studios, Thorsboe & Lundblad og Nitrat Film til TV 2. 'Badehotellet' vinder Seerprisen for andet år i træk.

Se alle vinderne på https://tvprisen.dk/

Læs også:
2019 blev rekordernes år for TV 2