TV 2 udvider antallet af tennistransmissioner kraftigt – og holdet er sat

Et udsnit af det TV 2-tennishold, som vil være kommentatorer, eksperter og reporter i forbindelse med TV 2s udvidede tennisdækning i 2020. Fra venstre ses Henrik Jensen, Patrik Wozniacki, Camilla Nørgaard, Thomas Bilde og Michael Tauson. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

Et udsnit af det TV 2-tennishold, som vil være kommentatorer, eksperter og reporter i forbindelse med TV 2s udvidede tennisdækning i 2020. Fra venstre ses Henrik Jensen, Patrik Wozniacki, Camilla Nørgaard, Thomas Bilde og Michael Tauson. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

18. december 2019;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Kommentatorer og nye eksperter er på plads, når kanalerne TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X samt TV 2 PLAY fra 2020 dækker både ATP-, WTA- og Wimbledon-tennis.

Når TV 2 lørdag 4. januar 2020 åbner sin nye sportskanal TV 2 SPORT X og ekstrakanaler med sport på TV 2 PLAY, tager stationen samtidig hul på en ny og meget stor tennisrettighed, nemlig ATP-tennis med 38 turneringer over hele verden med mere end 1.800 timers tennis. Dertil kommer Next Gen ATP Finals turnering for de bedste spillere under 21 år.

Det er første gang nogensinde, at TV 2 har rettighederne til ATP-tennis med stjerner som Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic, Dominic Thiem og Alexander Zverev.

Siden 2017 har TV 2 haft rettighederne til kvindernes WTA-turneringer, og i sommeren 2019 købte TV 2 rettighederne til Grand Slam-turneringen Wimbledon – til planlagt visning på især TV 2s hovedkanal og på den kommende kanal TV 2 SPORT X, som TV 2 åbner i januar 2020.

Den tidligere professionelle tennisspiller Kenneth Carlsen (th.) bliver en af TV 2s tenniseksperter og -kommentatorer i 2020, hvor TV 2 udvider sin tennisdækning kraftigt. På billedet ses han sammen med det danske stortalent Holger Rune. (Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix / TV 2)

Holdet er sat
Og nu har TV 2 sat det hold af danske eksperter, der skal deltage i dækningen på tennis-hjemmebanen hos TV 2-kanalerne, og som skal supplere TV 2s egne kommentatorer, nemlig Henrik Jensen, Simon Tordrup, Ulrik Jönsson, Jimmy Bøjgaard, Thomas Bilde og Martin Gottschalk. Herudover bliver Camilla Nørgaard en del af TV 2s tennisdækning, primært som reporter.

Tenniseksperter og -kommentatorer i 2020 bliver Michael Tauson og Patrik Wozniacki, der også i dag deltager i dækningen, samt de nye: Tine Scheuer-Larsen og Kenneth Carlsen. Også Peter Bastiansen og Morten Christensen vil stadig være eksperter hos TV 2 med jævne mellemrum.

- Med tilføjelsen af Tine Scheuer-Larsen og Kenneth Carlsen har vi fået to virkelig stærke tennis-personligheder, som kan gå direkte ind på holdet og bidrage til den tennisdækning, vi har opbygget igennem årene, siger redaktionschef Kristian Hyldgaard, som er den daglige chef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X – og han fortsætter:

- Michael Tauson har i mange år været TV 2s gennemgående tennisekspert. Michaels faglighed og behagelige væsen gør, at han er meget vellidt hos seerne. Patrik Wozniacki fortsætter som tennisekspert, selvom Caroline Wozniacki stopper karrieren. Patrik har fagligheden og gode relationer i tennisverdenen, og han har på mange måder været med til at give vores tennisdækning en friskhed, som virkelig har klædt vores transmissioner. Derfor er det helt naturligt, at han forsætter i samme rolle.

Tennisekspert Michael Tauson har været involveret i oplysningsaktivitet om TV 2 SPORT X. Her er han fotograferet ved et orienteringsmøde på Kvægtorvet i efteråret for tv-distributører og antenneforeninger. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

Stigende interesse for tennis på TV 2 SPORT
Siden TV 2 købte rettighederne til WTA, har stationen arbejdet på, at tennis på TV 2 er andet og mere end Caroline Wozniacki. Og interessen har været stigende gennem årene.´

- Det glæder mig, at vi i dag ser rigtigt fine seertal på mange tennisturneringer, hvor der ikke er danskere med. I alle vores transmissioner er det vigtigt, at dækningen har afsæt i vores personligheder, og det stærke tennishold, som nu er sat, giver masser af muligheder for at udvikle og bygge videre på dækningen, siger Kristian Hyldgaard.

Han forudser, at TV 2 med både WTA, ATP og Wimbledon kan give tennis endnu mere profil og sikre en bedre dækning af de bedste kvinde- og herrespillere på tværs af kanaler, som det skete under Wimbledon i sommeren 2019.

- Vi er i en god tid for dansk tennis. Selv om Caroline Wozniacki stopper en flot karriere, har vi med Clara Tauson og Holger Rune to dygtige, danske talenter, som nu skal prøve at udfolde potentialet i seniorrækkerne. Det bliver meget spændende at følge de to i vores dækning, siger Kristian Hyldgaard.

------

Læs mere om TV 2 SPORT X:

Endnu mere topfodbold på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

TV 2 opruster på fodbolddækningen og ansætter nye eksperter.

Her er programmet for premiereweekenden på TV 2 SPORT X.

Hvordan kan jeg se TV 2 SPORT X?

Se mere på TV 2 SPORT X’ website.

SPORT X på TV 2 PLAY.

Se trailer for TV 2 SPORT X herunder.

Billede {0} af {1}