Programchef Keld Reinicke 40 år

04. marts 2009;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2s programchef, Keld Reinicke, fylder 40 år 5. marts. Programdirektør Palle Strøm skriver fødselsdagsartikel.

Programchef Keld Reinicke - 40 år 5. marts 2009.

Af programdirektør
    Palle Strøm, TV 2

Hvis Keld Reinicke var en superhelt, en tv-superhelt, ville han have mange super evner. Evnen til at finde nyt talent, evnen til at tænke stort, til at være nysgerrig, kreativ og på samme tid være analytisk og selvkritisk. Keld kan komme ind i de fleste klipperum fulde af mennesker og være den klogeste i lokalet.

Kelds præstationer er centrale i dansk tv. Fra tiden på DR med ungdomsprogrammet ”Transit” og opstarten af DR2 over underhold-ningsprogrammer på TV 2 som ”Den Store Klassefest” til grund-læggelsen af nichekanalerne TV 2 Zulu, TV 2 Charlie og TV 2 FILM. Nu står han med sit livs største tv-opgave som programchef for Danmarks største tv-kanal, TV 2. Her er Keld central i den stille, men væsentlige fornyelse, der ligger foran TV 2.

Pandekagemaskine med symbolværdi
Keld er den eneste, jeg kender, der har en pandekagemaskine. Sådan en, der kan lave perfekte amerikanske pandekager. Det er ikke kun for pandekagerne, tror jeg. Det er symbolet. Det er et lille stykke USA midt i familiens vigtigste rum, der står som en monolit over alle de positive oplevelser og værdier, der ligger i forholdet mellem Keld og USA.

Ud over en stærk kærlighed til amerikanske film, tv og kultur i det hele taget har han boet der i flere år. Som ung fik han pludselig den tanke, om man kunne blive praktikant på CNN i Atlanta. Han endte med at blive uddannet som producer og boede dér i tre år med lange og spændende timer på verdens dengang vigtigste nyhedsstation. Kelds kærlighed til USA er et dybt slægtskab med tanken om højt til loftet, store aspirerende ambitioner - og at livet godt må være socialt og sjovt. 

Keld er også lidt tysker. Hans yndlingsband er Kraftwerk, og et centralt ord i hans sprog er infrastruktur. Han kan godt lide, tingene flyder og er fornuftige og logiske. Hvis ting ikke fungerer, eller han f.eks. i udlandet ikke kan betale med plastickort, kan han blive ret irriteret. Skuffet, tilmed.

Favnende, generøs og nysgerrig
Som privat menneske er Keld favnende, imødekommende, generøs og nysgerrig. Han er ikke til pomp og pragt, mere til en Rolling Rock eller cubanske Crystal øl på hippiechick-stedet Ingolfs Kaffebar.

Lige så dedikeret og arbejdsom han er på arbejde, ligeså magelig kan han være, når det kommer til praktiske gøremål i privaten. Her udnytter han lidt skummelt sine superevner til at manipulere andre til at fælde træer, flytte store sten eller hvad det nu måtte være. Han trives i det store hus på Amager med sin kone Mariella og sine to drenge. På Amager har Keld fundet et sted, der passer til hans ærlige, fredelige og ligefremme gemyt.

Keld er noget så usædvanligt som en ama’rkansk, tysk ragga-muffin med superevner inden for tv. Ikke dårligt af en fyr med strithår og hang til chokoladedesserter.

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}