”Voice - Danmarks største stemme” præsenterer danske superstjerner i coachroller

Steen Jørgensen, Lene Nystrøm, Sharin Foo og L.O.C. bliver de fire coaches, der skal bringe nye sangere til gennembrud.


TV 2 kan nu løfte sløret for de fire coaches i ”Voice - Danmarks største stemme”. De er Steen Jørgensen fra Sort Sol, Lene Nystrøm fra Aqua, Sharin Foo fra The Raveonettes og L.O.C.

 ”Voice - Danmarks største stemme” er en helt ny, storstilet sangkonkurrence, som sætter fokus på alle de sangere, der potentielt står lige foran det store gennembrud.

Med ryggen til scenen vil det, i en blindtest, være coachenes første opgave at udvælge det absolut stærkeste hold af sangere, som de ønsker at føre gennem konkurrencen. Det handler om at lukke øjnene og åbne ørerne, for i dette program er det kun stemmen, det handler om.

Gitte Madsen, underholdningschef på TV 2, siger:

”Voice - Danmarks største stemme” er et helt nyt take på up and coming-musik på tv. Det handler om den unikke nye stemme og ikke andet. Netop derfor har fire af de største etablerede stjerner på den danske scene sagt ja til at tage coachrollen. Og netop derfor kommer ”Voice - Danmarks største stemme” til at differentiere sig på tv. Med Lene, Sharin, Steen og L.O.C. har vi sat det ultimative hold og kan derfor kun glæde os til at slå ørene ud og lytte efter, når de hver især guider os i retning af de næste nye store stemmer på den danske musikscene.”

TV 2 kan endnu ikke offentliggøre den eksakte dato, men ”Voice - Danmarks største stemme” har premiere på TV 2 senere på året. Morten Resen er værten, der skal guide seere, sangere og coaches gennem slagets gang.


FAKTA: ”Voice - Danmarks største stemme”

Verdensfænomenet ”Voice” er et hollandsk-udviklet format, og showet har haft sin første sæson i Holland og USA, hvor det er blevet en gigantisk succes. Turen er nu kommet til Danmark og Sverige. I 2012 følger Norge efter.

I første sæson af ”Voice” i USA blev coachrollerne indtaget af de fire superstjerner Christina Aguilera, Cee Lo Green, Maroon 5-forsanger Adam Levine og Blake Shelton.

Deltagerne i ”Voice - Danmarks største stemme” er sangere, som rent faktisk kan synge. På forhånd har man ved en række pre-auditions valgt de allerbedste sangere som deltagere. Derfor kan man heller ikke tale om talentshow, når konceptet for ”Voice” skal beskrives, da deltagerne er mere end bare talenter – de er rent faktisk sangere.

De første programmer i rækken af shows er ”Blind tests”. Herefter følger ”Battles”, hvor sangerne dyster mod hinanden to og to. Til sidst følger en række live-shows, hvor også seerne får indflydelse og bl.a. via iTunes, Facebook, Twitter og sms afgør, hvilke sangere der skal sendes videre i konkurrencen.

Fakta om de fire coaches i ”Voice - Danmarks største stemme ”

Steen Jørgensen. (Foto: Peter L. Nielsen / TV 2)

Steen Jørgensen – født 17. marts 1959. Forsanger i det danske punkband Sods, som blev dannet i 1977 og efter få år skiftede navn til Sort Sol. Allerede som teenager frontfigur på den danske punk- og rockscene. I tre årtier har Sort Sol været blandt de allerstørste danske rockbands med albumtitler som ”Flow my firetear” og ”Glamourpuss” i bagagen. Sort Sols største hit er nummeret ”Let your fingers do the walking”, der i 1994 blev brugt som kendingssang i Ole Bornedals film ”Nattevagten”.

Steen Jørgensens markante stemme har også bragt ham succes som solist, bl.a. som sanger i teaterkoncerter og i samarbejdet om flere anmelderroste udgivelser med bassisten Lennart Ginmann. Steen Jørgensens markante stemme har også bragt ham succes som solist, bl.a. som sanger i teaterkoncerter og i samarbejdet om flere anmelderroste udgivelser med bassisten Lennart Ginmann. I 2011 har Steen Jørgensen med kæmpe succes turneret Danmark med sit band Sort Sol.

 

Lene Nystrøm. (Foto: Gudmund Thai / TV 2)

Lene Nystrøm – født 2. oktober 1973. Forsanger i bandet Aqua, der brød igennem med singlen ”Barbie Girl” i 1997 og opnåede global succes.

Aquas første tre singler gik til tops på bl.a. den engelske hitliste, og indtil nu har Aqua solgt 33 millioner album og singler. Aqua er dermed det til alle tider bedst sælgende danske musiknavn.

Efter Aquas opløsning har Lene satset på en karriere som skuespiller, der bl.a. har resulteret i en række roller i danske og norske film.

I dag er Aqua gendannet som band, og 3. oktober 2011 udkommer Aqua’s tredje studiealbum, ”Megalomania”.

 

Sharin Foo. (Foto: Camilla Stephan / TV 2)

Sharin Foo – født 22. november 1973, sanger, bassist og guitar i den danske indie-pop duo The Raveonettes. Uddannet sangerinde fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Dannede sammen med Sune Wagner The Raveonettes i 2001. Bandet udgav ep’en ”Whip it on” samme år, og i 2002 udkom debutalbummet ”Chain gang of love”.

Samme år blev bandet opdaget af magasinet Rolling Stone’s senior-redaktør, David Fricke, hvis anmeldelse af bandet medførte flere kontrakttilbud fra internationale pladeselskaber. I 2002 underskrev duoen en kontrakt til 2 mio. dollars med Columbia Records i New York.

The Raveonettes har siden spillet et utal af koncerter i en række lande og har udgivet i alt fem album. Duoen har bl.a. spillet på amerikanske Conan O’Brien show og Letterman. I 2006 kårede magasinet Blender Sharin Foo til en af rockens mest hotte kvinder side om side med bl.a. Courney Love og Joan Jett. Sharin Foo er bosat i Los Angeles.

 

L.O.C. (Foto: Birgitta Wolfgang / TV 2)

L.O.C. (Liam O’Connor) – født 10. juli 1979 - er uden sammenligning landets største rapper. Siden sin debut i 2001 har L.O.C.’s position på den danske musikscene været både urørlig og unik. Med sin trademark baryton, sit fantastiske flow og enestående evne til at blande rap i vers og fængende omkvæd har L.O.C. skabt en unik sound og et univers med bittersøde historier set både nede- og oppefra.

Derfor er det også kun gået en vej for den nu 31-årige dansk/irer: Fremad! L.O.C. kan det hele, han har lavet fire roste og storsælgende albums til dato og har passeret mere end 200.000 solgte albums. Han er blandt landets bedste live-kunstnere og har også optrådt med et utal af andre kunstnere. L.O.C. mestrer altid at tilføre sit unikke touch til andres musik. 

Radiohits med bl.a. singlerne ”Undskyld” (2003), ”Frk. Escobar” (2005) ”Xxx-Couture” (2008) og senest ”Momentet” (2011). L.O.C. er strøget direkte ind som nr. 1 på landets album chart med sine tre seneste albums. Spillede i 2008 på Roskilde Festivals Orange Scene som den først danske hip hop-artist i historien. Seneste album, ”Libertiner”, udkom tidligere i 2011. Spillede samme år på Orange Scene igen - en koncert, der blev en af årets mest anmelderroste på scenen.