Niels Hausgaard hædres med TV 2 CHARLIEs ærespris, 'STORM-Prisen'

Niels Hausgaard modtog 'STORM-Prisen' ved TV 2 CHARLIEs satireshow 'Året der gak' 2020. Foto: Per Arnesen/TV 2

Niels Hausgaard modtog 'STORM-Prisen' ved TV 2 CHARLIEs satireshow 'Året der gak' 2020. Foto: Per Arnesen/TV 2

Tirsdag aften 1. december fandt TV 2 CHARLIE smilene frem og fejrede i satireshowet 'Året der gak' alt det, vi trods alt kunne grine af i 2020. Værterne Annette Heick og Rasmus Botoft stod i spidsen for et underholdende show, der blandt andet hyldede nogle af dem, der har spredt lys i et ellers trist år. I løbet af aftenen blev der uddelt tre priser: 'Årets Yndlingsoffer', 'Årets Humørbombe' og æresprisen, 'STORM-Prisen'.

Publikum fik en tsunami af gode grin fra optrædende som Trine Gadeberg, Mikkel Schrøder, Kasper Le Fevre, Julie Steincke, Lars Hjortshøj, Daimi og Martin Brygmann. Men showets helt store vinder blev Niels Hausgaard, som under stor applaus modtog TV 2 CHARLIEs ærespris, 'STORM-Prisen', som en hyldest for sit mangeårige virke og bidrag til dansk komik. Prisen blev overrakt af Martin Brygmann i skikkelse af figuren Todd.

- Det er lidt fantastisk. Det havde jeg da slet ikke tænkt på. Jeg kan bare ikke forstå, hvorfor Linie 3 skulle have prisen før mig, sagde en overrasket Niels Hausgaard med et drilskt smil.

 

Et offer med mange mundbind

For andet år i træk blev prisen som 'Årets Yndlingsoffer' uddelt i samarbejde med satirebladet Svikmøllen, som i år kunne overrække prisen til Sundhedsstyrelsens førerhund Søren Brostrøm. Prisen blev overrakt af Svikmøllens redaktør, Søren Anker Madsen, med ordene:

- Årets offer er modsat sølvpapirshatte og fakta-skeptikere noget så gammeldags som videnskabeligt funderet. Og så står han noget mere skarpskåret end vores svenske broderfolks chefvirolog, Anders Tegnell, der klæder sig som en livstræt forstander for en ungdomsskole. Nu venter vi blot på, at yndlingsofferets erindringer udkommer i to mundbind, for 'Svikmøllens Yndlingsoffer 2020' er Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Søren Brostrøm modtog prisen som 'Årets Yndlingsoffer' ved 'Året der gak' 2020. Foto: Per Arnesen/TV 2

Søren Brostrøm modtog prisen som 'Årets Yndlingsoffer' ved 'Året der gak' 2020. Foto: Per Arnesen/TV 2

En glad Søren Brostrøm modtog prisen og fik efterfølgende et par kærlige, drilske ord med på vejen, da komiker Lars Hjortshøj fik mulighed for at trække Brostrøm en tur gennem den bakterielle vridemaskine.

Lys og godt humør i en mørk tid

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at covid-pandemien har haft et stramt greb om det danske kulturliv. Og de mange restriktioner har for alvor gjort livet svært for landets mange satirescener.

Af samme grund har TV 2 CHARLIE i år valgt at konvertere prisen 'Årets Gak', der normalt går til årets bedste stykke satire eller komik, til særprisen 'Årets Humørbombe'.

Prisen gik til DRs udklækkede sangfugl Phillip Faber, der blev hyldet for at sprede lys i mørket og ekstra godt humør hos danskerne med sit uovertrufne overskud.

- Jeg tror ikke, jeg kan mindes et år, hvor danskerne har haft mere brug for at more sig sammen end i år. Vi har i dén grad haft et år, hvor vi har været - og fortsat er - berørt af coronasituationen, og det tror jeg, alle trænger til at holde ud i strakt arm, siger TV 2 CHARLIEs redaktør, Mads Volck, og fortsætter:

- Samtidig har årets mange farverige overskrifter givet os meget stof at tage under kærlig, satirisk behandling, så jeg er glad for, vi kan give seerne og publikum masser af skøn komik med bid i i årets show.

'Året der gak' blev optaget i Portalen i Greve og kan ses på TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY fra søndag 20. december.

Phillip Faber modtog prisen som 'Årets Humørbombe', her overrakt af værterne Rasmus Botoft (i rollen som Else) og Annette Heick, ved 'Året der gak' 2020. Foto: Per Arnesen/TV 2

Phillip Faber modtog prisen som 'Årets Humørbombe', her overrakt af værterne Rasmus Botoft (i rollen som Else) og Annette Heick, ved 'Året der gak' 2020. Foto: Per Arnesen/TV 2

Billede {0} af {1}