'Hjertegalla 2021' indsamler 34.046.052 kroner til Hjerteforeningen

Værterne Michèle Bellaiche og Christian Degn med det rekordstore indsamlingsresultat ved 'Hjertegalla 2021'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Værterne Michèle Bellaiche og Christian Degn med det rekordstore indsamlingsresultat ved 'Hjertegalla 2021'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Lørdag 13. marts afholdt TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen indsamlingsshowet 'Hjertegalla 2021' og kunne for tiende gang samle penge ind i den gode sags tjeneste. Endnu en gang viste danskerne sig fra deres godhjertede side og donerede det rekordstore indsamlingsbeløb, 34.046.052 kroner, som i år går til forskning i hjertekarsygdomme og indsatser målrettet hjertepatienter og deres pårørende.

Værterne Michèle Bellaiche og Christian Degn tog seerne gennem en hjertevarm aften, hvor danskere, der selv har hjertesygdomme helt inde på livet, fortalte deres rørende og hjertegribende historier.

Livet blev fejret med musikalske indslag af danske kunstnere som Sko/Torp, Ida Corr, Dorthe Gerlach, Anna David og den unge danske stjerne fra musicalen ’Bodyguard’, Andrea Lykke Oehlenschlæger.

I løbet af aftenen tog komiker Lasse Rimmer også seerne med en tur gennem hjerteforskningens spændende historie, mens Claus Holm inviterede Birthe Kjær og Britt Bendixen med i køkkenet for at lave lækker hjertesund mad. Christian Grau kunne desuden overraske fire gavmilde seere, der hver især vandt en splinterny bil.

Sangerinde Dorthe Gerlach optrådte med sangen 'Når jeg tager afsted' ved årets 'Hjertegalla'. (Foto: Steffen Røes/TV 2)

Sangerinde Dorthe Gerlach optrådte med sangen 'Når jeg tager afsted' ved årets 'Hjertegalla'. (Foto: Steffen Røes/TV 2)

Hæder til ’Årets Hjerteredder’

’Årets Hjerteredder' blev også hyldet. Søren Brostrøm uddelte prisen, der i år gik til Anne Sofie Balleby og hendes mor, Marianne Balleby, som gav livreddende hjertemassage på Anne Sofies kæreste, 25-årige Jeppe Mikkelsen, der pludselig faldt livløst om med hjertestop en søndag morgen i september. Den hurtige hjælp gjorde, at Jeppe i dag er uden fysiske mén og er tilbage på golfbanen og jobbet på fuld tid.

Læs mere om Jeppes redning her.

Lørdagens tiende udgave af ’Hjertegalla’ på TV 2 CHARLIE førte i øvrigt til to rekorder: Ikke alene blev der indsamlet rekordmange penge til Hjerteforeningen. Også seertallet på 314.000 var større end nogensinde og ligger faktisk 20 procent over den hidtidige seerrekord fra 2012.

Værterne Michèle Bellaiche og Christian Degn sammen med 'Årets Hjerteredder', Anne Sofie Balleby og Marianne Balleby, ved 'Hjertegalla 2021'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Værterne Michèle Bellaiche og Christian Degn sammen med 'Årets Hjerteredder', Anne Sofie Balleby og Marianne Balleby, ved 'Hjertegalla 2021'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Særlig udgave af ’Hjertegalla’

- Det var en helt særlig oplevelse at lave ’Hjertegalla’ for tiende gang i så specielle covid-19-tider. Der skulle virkelig hives noget ekstra frem – ikke mindst fra værternes side, der optrådte for en tom sal uden den sædvanlige opbakning fra publikum, siger TV 2 CHARLIEs redaktør, Mads Volck og fortsætter:

- Jeg er en stolt redaktør, der gerne vil takke vores trofaste seere, der igen har vist, hvor rundhåndede de er, når det gælder om at hjælpe andre mennesker i nød. Det er så vigtigt fortsat at støtte Hjerteforeningens arbejde med at redde liv, og jeg er glad for, at vi igen på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE kan støtte op om så vigtig en ting som hjertesagen, slutter Mads Volck.

Også hos Hjerteforeningen er der stor glæde over det flotte indsamlingsresultat:  

- På vegne af Hjerteforeningen vil jeg gerne takke danskerne for den store opbakning til hjertesagen og for hver en krone i det flotte indsamlingsresultat. Donationerne giver mulighed for endnu flere fremskridt inden for hjerteforskning og dermed for at redde mange flere danskeres liv. Det er en livsvigtig kamp mod en sygdom, som hver fjerde i Danmark dør af. Tusinde tak til TV 2 CHARLIE for at give vores sag plads i den bedste sendetid og for endnu et fantastisk samarbejde, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

'Hjertegalla 2021' blev sendt direkte på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE lørdag 13. marts. Så du ikke showet, kan du se det på TV 2 PLAY.

Seneste nyheder

15. april 2021

Ny fredagsunderholdning med fokus på kreativitet, fantasi og fordybelse

Link til Ny fredagsunderholdning med fokus på kreativitet, fantasi og fordybelse
14. april 2021

TV 2 transmitterer fra prins Philips begravelse

Link til TV 2 transmitterer fra prins Philips begravelse
13. april 2021

International pris til Publisher Platform

Link til International pris til Publisher Platform

Billede {0} af {1}