Virkeligheden rammer Pia, Nick, Tom og Ida på TV 2

De fire folketingsmedlemmer Pia Kjærsgaard, Nick Hækkerup, Tom Behnke og Ida Auken forlader Borgen for en stund for at møde de danskere, der rammes hårdest af politikernes politik og visioner.

DFs formand Pia Kjærsgaard underviser 3.A pa? Holmega?rdsskolen i Hvidovre. (Foto: Frej Schmedes/TV 2)


Alle politikerne på Christiansborg mener, at de har ret i det, de siger, og at deres politik er den bedste, de kan servere for os danskere. Men hvor tæt er politikerne egentlig på vores hverdag? Ved de, hvordan vi oplever, føler og tænker, når deres politik rammer os?

Det tester TV 2 nu i programserien ”Velkommen til virkeligheden”, der har premiere torsdag 26. april kl. 20.00.

Her kan seerne møde fire af Danmarks toppolitikere, der har sagt ja til udfordringen og skal møde konsekvenserne af deres egen politik. De rykker ind i danskernes hverdag og mærker på egen krop, hvordan deres visioner og politik virker.

De fire, der har sagt ja til udfordringen, er Pia Kjærsgaard (DF), forsvarsminister Nick Hækkerup (S), Tom Behnke (K) og miljøminister Ida Auken (SF).

Fra rundbordsdiskussion
til reportage
- "Velkommen til virkeligheden" er en anderledes type debatprogram, hvor politikerne tages væk fra den typiske rundbordsdiskussion og ud i virkeligheden, hvor vi via tv-reportagen kan se, hvordan magthaverne håndterer danskernes dilemmaer. Det handler om at sætte store politiske spørgsmål og punkter på dagsorden og til debat på en klar, tydelig og også underholdende måde. Vi får samtidig et anderledes og mere menneskeligt indblik i, hvem politikerne egentlig er, og hvilken politik de egentlig står for, siger TV 2-redaktør Heidi Kim Andersen.

Kæft, trit og retning
slår serien an
I første program kan seerne møde Pia Kjærsgaard, der drømmer om at få folkeskolen tilbage til de dyder, der herskede, da hun selv var barn. Dengang var der disciplin, læreren havde ro til at gennemføre undervisningen i klasserne, og børnene lærte mere, mener Pia Kjærsgaard. Men folkeskolelærer Louise Saggau mener, at man i gamle dage tabte masser af børn på gulvet gennem ”kæft, trit og retning”, og at folkeskolen i dag har pligt til at rumme alle slags børn. Derfor har hun inviteret Pia Kjærsgaard til at komme og undervise 3.A. på Holmegårdsskolen i Hvidovre – en klasse med 22 elever i alt og en del urolige af slagsen.

Holdningsændring?
Seerne kommer også med forsvarsminister Nick Hækkerup i Forsvaret, med Tom Behnke til Vesterbro hos de hjemløse stofmisbrugere og en tur på landet med miljøminister Ida Auken.

- Politikerne sætter deres egne holdninger og dermed også ry på spil, når de tager udfordringen op og faktisk går ud til et realitetstjek. Om de ændrer holdninger derefter, må tiden jo vise. Der er i hvert fald masser af stærke diskussioner, men også sjove, rørende og tankevækkende øjeblikke i de fire programmer, siger Heidi Kim Andersen.