Var det noget med et job i paradis?

”Dags Dato” fortæller i forårets sidste program historien om jagten på verdens bedste arbejde.

Fra "Dags Dato: Hvem får verdens bedste job?", der sendes onsdag 2. juni klokken 22.50.


Kridhvide sandstrande, turkisblåt hav, solskin året rundt, gratis og særdeles luksuriøs embedsbolig samt en månedsløn på den pæne side af 100.000 kroner. Det er, hvad der venter den heldige, der får jobbet som "vicevært" på Hamilton Island, der ligger ud for den australske delstat Queenslands kyst og er en del af Great Barrier Reef.

Det eneste problem - eller den eneste udfordring, om man vil - er, at man skal konkurrere med flere end 34.000 ansøgere.

Det var det lokale turistråd, der i januar 2009 skrev stillingsopslaget, der skulle gå verden rundt og skabe både mediestorm og en enorm interesse blandt folk med udlængsel og hang til utraditionelle udfordringer. Og netop de sidste, viste det sig, var der rigtig mange af.

”Dags Dato” følger i forårets sidste udgave onsdag 2. juni udskillelsesløbet fra det tidspunkt, hvor de 34.000 ansøgere er reduceret til et felt på 50 håbefulde og alle sammen lovende kandidater. Ud af dem er det blot 11, der går videre til næste udvælgelsesproces, som finder sted på flere af øerne i Great Barrier Reef.

Heldige Ben fra England
I sidste ende tilsmiler heldet den 34-årige brite Ben Southall, som er tidligere event manager, velgørenhedsarbejder og turistguide. Og det siger sig selv, at han blev ovenud begejstret ved udsigten til seks måneder i et jordisk paradis.

Og hvad laver så sådan en "vicevært" for den fyrstelige gage? Jo, blandt pligterne er vandreture langs de indbydende sandstrande og snorkling blandt farvestrålende fisk i det lune havvand omkring revet. Nå ja, så skal han også sørge for at formidle sine oplevelser og indtryk videre til hele verden via en blog, fotodagbog og videooptagelser på nettet - alt sammen for at markedsføre området omkring Great Barrier Reef.

Kærlighed på prøve
Ben Southall siger selv, at han har søgt jobbet for at få muligheden for at være sammen med sit livs kærlighed: Den storslåede natur. Men det viser sig ved nærmere eftersyn, at stillingen rummer mere arbejde, end Ben umiddelbart forestiller sig. For det første er der alverdens medier, som skal fodres og tilgodeses, og derefter kommer alle de uforudsete og til tider barske udfordringer, der dukker op undervejs.

Historien om jagten på verdens bedste job er også beretningen om en af de senere års mest succesrige markedsføringskampagner og en fortælling om nutidens unge, hvoraf mange tilsyneladende passer deres udsigtsløse jobs, rejser formålsløst rundt i verden eller leder efter midlertidigt arbejde, mens de venter på deres helt store gennembrud - og på at blive kendt i vide kredse!