Valget på TV 2: Først med de store historier - og med valgresultaterne tæt på dig

TV 2 og TV 2 NEWS samler kræfterne på valgaftenen med en omfattende dækning. TV 2 præsenterer også helt ny 3D-valggrafik udviklet sammen med BBC.


TV 2 og TV 2 NEWS samler kræfterne på valgaftenen til en dækning, der er først med de nationale nyheder og desuden giver plads til regionale nyheder. TV 2 præsenterer også helt ny 3D-valggrafik udviklet sammen med BBC.

Når TV 2 og TV 2 NEWS på valgdagen torsdag 15. september følger danskernes stemmeafgivelse ved et af de mest spændende og afgørende folketingsvalg, bliver det med Danmarks mest erfarne valgvært, Jes Dorph-Petersen, som seernes faste ankermand. Ved sin side har han TV 2 NEWS-vært Lotte Mejlhede, og på den måde lægger TV 2 og TV 2 NEWS kræfterne sammen til en stor valgaften.

- Vi holder nogle detaljer om valgaftenen tæt til kroppen, men vi kommer til at dække valgaftenen til lands, til vands og i luften, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, med et smil.

Blandt de særlige tiltag er en nyskabende 3D-grafik til formidling af valgets hovedresultater, som TV 2 har udviklet i samarbejde med britiske BBC. Selv om der er tale om tre-dimen-sionel grafik, kan denne grafik ses på skærmen uden brug af 3D-briller.

Samtidig får TV 2-regionerne en ny og større rolle på valgdagen og på selve valgaftenen.

- Vi udnytter, at TV 2s sendenet er regionaliseret. Det betyder, at TV 2 – samtidig med at vi følger optællingen i kredse fra hele landet, præsenterer landsprognoser og interviewer landspolitikere – kan præsentere nyheder og interessante resultater fra seernes eget lokalområde. Det er en enestående service, som kun TV 2 kan levere, siger Michael Dyrby.

Jes Dorph-Petersen og Lotte Mejlhede i TV 2s valgstudie
Værten i TV 2s valgstudie er som nævnt ”Mr. Valg” Jes Dorph-Petersen, som hermed skal præsentere sin sjette valgaften. I studiet vil Lotte Mejlhede trække på sin store erfaring fra de politiske programmer ”Mogensen & Kristiansen” og ”Tirsdagsanalysen” på TV 2 NEWS, når de interessante resultater skal formidles. TV 2, TV 2 NEWS og TV 2-regionerne følger hele dagen danskernes stemmeafgivning, og TV 2s valgstudie åbner allerede klokken 17.00.

I løbet af valgaftenen følger TV 2 alle partier og de fremtrædende politikere med hjælp fra bl.a. Johannes Langkilde, Cecilie Beck, Divya Das, Natasja Crone, Svenning Dalgaard, Anna Gaarslev og hele TV 2s politiske redaktion med politisk redaktør Henrik Qvortrup i spidsen.

TV 2 følger også udviklingen i valget i Grønland og på Færøerne, hvor stemmerne og de fire mandater kan få stor betydning i tilfælde af tæt løb i Danmark.

Valgaftenen slutter af med partilederrunde på Christiansborg, hvor TV 2s og DRs politiske redaktører, Henrik Qvortrup og Ask Rostrup, får partiledernes bud på konsekvenserne af valgresultatet.

Valg-tv fra hele landet – også om dagen efter valget
Det er ikke alene selve valgdagen, som indeholder valgnyheder fra ”Go’ morgen Danmark” og hele dagen og aftenen. Det samme sker dagen efter valgdagen, hvor TV 2 og TV 2 NEWS sender fra klokken 05.00. Dagen efter valget får TV 2-regionerne en endnu mere markant placering i TV 2s sendeflade.

Fra om morgenen er TV 2-regionerne på skærmen vekslende med NYHEDERNE og ”Go’ morgen Danmark”. Nyheds- og resultatformidlingen fortsætter fra TV 2 NEWS,
TV 2|NYHEDERNE og TV 2-regionerne hele fredagen, hvor de personlige stemmer tælles op, og hvor der bliver sat navne på de 179 folketingsmedlemmer.

Som noget nyt holder TV 2 også sit valgstudie åbent dagen efter valget, og her vil Jes Dorph-Petersen og Lotte Mejlhede udpege valgets vindere og tabere.

- I et godt samarbejde mellem TV 2s nyhedsredaktion og TV 2-regionerne vil seerne i løbet af eftermiddagen og først på aftenen få fortalt de persondramaer, som altid er en del af stemmeoptællingen. Hvem bliver de nye topscorere blandt politikerne, hvem får de mange personlige stemmer i Aarhus, som tidligere tilfaldt Svend Auken, hvem bliver de nye, og hvem tabte kampen om en plads i Folketinget, siger Michael Dyrby.

TV 2-regionerne sender i timen mellem klokken 17 og 18 og har igen sendetid klokken 18.25-19.00 og klokken 19.30-20.00, hvorefter ”Vild med dans” tager over.