Værtsskifte på TV 2 NEWS

Anja Al-Erhayem tiltræder som vært på TV 2 NEWS i december – Susanne Hegelund forlader værtsjobbet for at være med til at styrke TV 2s politiske redaktion i det igangværende valgår.

Den nye vært på TV 2 NEWS, Anja Al-Erhayem, kommer fra et job som nyhedsvært på TV2 ØST. Foto TV 2 ØST.

TV 2 NEWS får i løbet af december ny vært, der både har arbejdet som tv-vært, og som har erfaring og priser fra dokumentarproduktion. Den nye vært er Anja Al-Erhayem, som kommer til TV 2 NEWS fra et job som nyhedsvært på TV2 ØST.

Anja Al-Erhayem er 39 år og halvt dansk, halvt irakisk. Hun er forfatter og dokumentar-tilrettelægger, og så har hun haft hovedrollen i to prisbelønnede dokumentarer, ”Tilbage til Bagdad” og ”Farlig frihed” fra 2002-2003.

I 2004 skrev hun bogen ”Solen græder over Irak”, og i de efterfølgende år har hun bl.a. været medinstruktør på den prisbelønnede dokumentar ”Vores lykkes fjender” om det første frie valg i Afghanistan samt vært og medtilrettelægger på DR1’s rejse- og dokumentarserie ”Med slør og høje hæle”.

Siden 2009 har hun haft job som vært på TV 2 ØSTs store nyhedsudsendelse klokken 19.30 og som vært og nyhedsredaktør på 22.20-udgaven af TV2 ØSTs nyheder .

- TV 2 NEWS har udviklet sig til at være Danmarks omdrejningspunkt for nyheder inden for politik, finans og breaking news. Det gør NEWS til en utroligt spændende arbejdsplads og en stor udfordring, som jeg glæder mig til at prøve kræfter med, siger Anja Al-Erhayem.

Susanne Hegelund forlader værtsjobbet for at være med til at styrke TV 2s politiske redaktion i det igangværende valgår.

Susanne Hegelund
til TV 2s
politiske redaktion

En anden af TV 2 NEWS’ medarbejdere, Susanne Hegelund, forlader til gengæld værtsjobbet, fordi hun hellere vil arbejde med andre sider af journali-stikken.

Susanne Hegelund bliver en del af TV 2s politiske redaktion, som dermed styrkes yderligere i det igangværende valgår.

Susanne Hegelund har tung journalistisk erfaring - herunder ti år på Christiansborg som reporter for henholdsvis Berlingske Tidende og DR.

Siden har Susanne Hegelund fulgt  ledelsessporet som leder af erhvervsredaktionen og den politiske redaktion i DR samt chef for TV AVISEN på DR1. Susanne Hegelund har som forfatter parret sin interesse for politik og ledelse og skriver lige nu på endnu en politisk ledelsesbog, der udkommer i det nye år.

- Jeg glæder mig til at være med til at dække det mest spændende folketingsvalg siden 2001. For mig findes der to slags drømmejobs i medieverdenen: Enten at være chef, hvad jeg jo har været i mange år, eller selv at være i felten som reporter og dække de tunge emner med substans og betydning for danskerne, siger Susanne Hegelund.