Unge møder ældre i nyt tv-format

TV 2 går på tværs af generationerne og producerer dansk udgave af det humoristiske og varme BBC-faktaformat ”When Teenage Meet Old Age”.


Der bliver flere og flere ældre i Danmark, og mange af dem har ikke kontakt med unge mennesker. Og de unge tænker sjældent over, hvordan den ældre del af befolkningen har det, og hvad den egentlig interesserer sig for.

En ny faktaserie, som TV 2 har erhvervet rettigheder til fra BBC, giver unge og ældre mulighed for at mødes og opdage, at de godt kan bruge hinanden. Det humoristiske, hjertevarme og engagerende BBC-format har originaltitlen ”When Teenage Meet Old Age”.

TV 2-redaktør Pelle Hvenegaard.

- Som ny redaktør på
TV 2 er jeg særligt glad for, at vi har sikret os ”When Teenage Meet Old Age”. Det er et helt nyt og friskt format, hvor unge møder ældre på en anderledes og engage-rende måde. Det er fyldt med humor og varme, og det giver ny viden og indsigt til begge genera-tioner, og på den måde passer det rigtig godt ind i TV 2s strategi om at vise livet i Danmark, siger Pelle Hvenegaard, TV 2-redaktør på den kommende program-serie.

I programmerne hjælper unge mennesker en gruppe af ældre, som eksempelvis bor på et plejehjem. Gennem den tætte kontakt på tværs af generationer opdager begge grupper, at de kan lære af hinanden, de opdager nye sider af hinanden, og de erfarer, at deres fordomme om den anden generation måske bør tages op til revision.

Serien produceres til TV 2 af produktionsselskabet Eyeworks.