TV 2 viser dokumentar om Præstø-ofre

Flere er skadet for livet – ansvar ligger hos efterskole, siger rapport. Se dokumentar om Præstø-ofrene søndag 4. september.

Lasse Aadal Jensen er den hårdest ramte af de unge. (Foto: TV 2)


Søndag 4. september kl. 20 viser TV 2 ”Kæntret – livet efter ulykken på Præstø Fjord”. Her møder vi nogle af de unge, der har været indlagt til genoptræning på Hammel Neurocenter efter dragebådulykken på Præstø Fjord i februar i år. TV 2 har fulgt den svære genoptræning og kampen tilbage til livet.
 
16-årige Signe Jensen og Casper Weigel havde hjertestop i to timer og har de seneste måneder kæmpet med at få krop og hjerne til at fungere igen. Den hårdest ramte er 16-årige Lasse Aadal Jensen, der i dag har mistet evnen til at tale, synke og skal have hjælp til næsten alt.

I programmet møder vi også Katrine Torstensen. Hun var blandt de elever, der selv kæmpede sig ind til bredden og tilkaldte hjælp. Hun husker ulykken ned til mindste detalje, og i dag lever hun med symptomer på posttraumatisk stresssyndrom.

Den Maritime Havarikommission har efterforsket kæntringen og i høringsudkastet til deres rapport bliver ansvaret for ulykken placeret hos ledelsen på Lundby Efterskole. Tilbage sidder elever og forældre, der er mærket for livet. Ingen af de børn, der fik skader under ulykken, får det liv tilbage, de havde før.

--------------------------------

”Kæntret – livet efter ulykken på Præstø Fjord” søndag 4. september kl. 20.00 på TV 2.