TV 2 vil sende flere store dokumentarer

Succesen for ”Adoptionens pris” og ”Armadillo” baner vej for større satsning på de store enkeltstående dokumentarprogrammer.

Programdirektør Palle Strøm, TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2 vil i de kommende år sende flere store og dagsordensættende dokumentarer som ”Armadillo” og ”Adoptionens pris”, der senest har skabt stor debat om samfundsvæsentlige emner. Det slår TV 2s programdirektør, Palle Strøm, fast.

- Disse to store dokumentarer fra Fridthjof Film er frugten af et godt samarbejde med Det Danske Filminstitut, som blev sat i gang for fire år siden, hvor vi forsøger at få de smalle og væsentlige dokumentarer gjort brede og interessante for et stort publikum. Det er lykkedes, og der er flere på vej i det TV 2-projekt, vi kalder ’Den store dokumentar lever’, siger Palle Strøm.

De første store dokumentarer er under produktion eller udvikling og vil kunne ses allerede i 2013.

TV 2 har herudover besluttet at afsætte et større millionbeløb til disse dokumentarer i de kommende år.

- De store dokumentarer er formidable til at brede komplekse problemstillinger ud, og det er vigtigt for TV 2 også at formidle disse problemstillinger, som vi ofte kan følge op i NYHEDERNE, ”Go’ morgen Danmark” og ”Go’ aften Danmark”. Vi går nu i gang med at indkalde forslag og projekter fra de danske dokumentarfilmproducenter, som vi kan realisere i et godt samarbejde med Det Danske Filminstitut og med en ny generation af tilrettelæggere og instruktører, der forstår at favne både det kunstneriske og det nære og vedkommende, som er så centralt for os på TV 2, siger programchef Sune Roland Jensen, TV 2.

Dokumentarer på TV 2 Play
Både "Armadillo" og "Adoptionens pris" kan ses på TV 2 Play (kræver abonnement):

"Adoptionens pris" (tv-version)

"Adoptionens pris" (biograf-version)

"Armadillo" (lejefilm fra Yousee Cinema)