TV 2 sender dokumentar om Præstø-tragedien

Torsdag 17. februar kl. 20.00 går TV 2 tæt på dragebådsulykken på Præstø Fjord i dokumentarprogrammet ”Tragedien i Præstø”.

Karoline Sofie Klit var en af de 13 efterskoleelever, der var med i dragebåden, da den kæntrede - hun blev reddet af veninden Cecilie.


13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole sejlede sidste fredag ud på Præstø Fjord i en dragebåd, men noget gik grueligt galt. Kl. 12.47 slog en af eleverne alarm, efter at den fem meter lange dragebåd var kæntret i det iskolde vand omkring halvanden kilometer fra Præstø.

Syv elever og en 33-årig kvindelig lærer formåede at komme i land ved egen hjælp, og alle på nær en 44-årig mandlig idrætslærer blev reddet. Efterfølgende blev syv elever indlagt på Rigshospitalet og Århus Universitetshospital Skejby og lagt i kunstig koma.

Cecilie Gyldendal Rasmussen - her omgivet af sin familie - reddede både sig selv og veninden Karoline ved at få dem op på en isflage.

Reddede veninden
I dokumentarprogram-met møder vi blandt andre den 16-årige Karoline Sofie Klit. Hun har aldrig kunnet lide at sejle, fordi hun er bange for at drukne. Sidste fredag fik hun den frygt helt ind på livet, da hun sammen med sine efterskolekammerater og to lærere sejlede ud.

I timevis kæmpede de for livet i det iskolde vand, og Karoline var ved at give op. Hendes lunger var fyldt med vand, og det sortnede for hendes øjne, men veninden Cecilie Gyldendal Rasmussen samlede sine sidste kræfter og fik dem op på en isflage, og her blev de reddet af sejleren Flemming Jensen.

TV 2 går tæt på tragedien minut for minut, og de overlevende og øjenvidnerne fortæller hele historien.

”Tragedien i Præstø” sendes torsdag 17. februar kl. 20.00 på TV 2.