TV 2 NEWS giver dig valg i døgndrift

Ulla Pors Nielsen er chefredaktør for både TV 2 NEWS og TV 2 Event. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Valg er højsæson for NEWS, som i de kommende fire uger sender direkte fra debatter og møder hele landet og fra studiet på Christiansborg Slotsplads.

Fire ugers dækning af valgene til Folketinget og Europa-Parlamentet er i gang, og når du har brug for perspektiv, analyse, debat og nyheder om valget, er TV 2 NEWS din faste følgesvend. NEWS vil sende live store dele af døgnet, og det bliver blandt andet med debatter og reportager fra flere steder i landet, som ofte gennemføres i samarbejde med TV 2 Regionerne.

- På NEWS vil vi give dig både de store linjer og de afgørende detaljer, fastslår chefredaktør Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS.

Flere Europa-debatter
TV 2 NEWS indledte dækningen af valget til Europa-Parlamentet allerede i slutningen af marts med programserien ’På sporet af Europa’, der blev fulgt op med debat. Torsdag 9. maj er der EU-topmøde i Rumænien, og i den anledning sætter NEWS stort fokus på det europæiske parlamentsvalg.

Også tre debatprogrammer med spidskandidater til Europa-Parlamentsvalget kan følges på TV 2 NEWS. Debatterne sendes fra henholdsvis Folketinget og fra Aarhus Universitet, mens den tredje spidskandidatdebat gennemføres i samarbejde med Dansk Energi.

Miriam Zesler og Jens Gaardbo er på skift værter på 'Presselogen', som i de kommende udgaver har fokus på mediernes dækning af valg. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Magasinprogrammer får fokus på valg
- Vi har fokus på dagens største politiske historier, på vælgernes dagsordener og på valgenes hovedpersoner og debatterne ude i landet. Herudover udnytter vi, at NEWS aldrig tidligere har haft så velfungerende magasinprogrammer, som vi har i øjeblikket, og de kommer alle i spil, når vi dækker valgkampen, siger Ulla Pors Nielsen.

Politiske magasiner som ’Tirsdagsanalysen’ (der udvider og også sender ’Lørdagsanalysen’), ’Besserwisserne’, ’Danmarkspanelet’ og ’Lippert’ vil naturligvis handle om valg. Herudover vil ’Presselogen’ debattere mediernes valgdækning, ’Business Class’ bliver til ’Business Valg’ og har fokus på erhverv og økonomi, mens anden del af ’Verden ifølge Trump’ sætter fokus på den danske udenrigs- og EU-politik under titlen ’Verden ifølge kandidaterne’.

- ’NEWS & Co.’ vil udvide og også sende lørdag og søndag, og programmet vil bl.a. invitere tidligere folketingspolitikere med i panelet, siger Ulla Pors Nielsen.

NEWS-vært Gertrud Højlund fotograferet foran Folkehjem i Aabenraa, hvorfra TV 2 NEWS sender 'Højlunds Forsamlingshus' onsdag 15. maj. (Foto: Søren Branick Juhl / TV 2)

’Højlunds Forsamlingshus’ er tilbage i valgkampen
Herudover har TV 2 NEWS en række nye programmer og indslag på vej i valgkampen. NEWS genopliver eksempelvis det engagerende debatprogram ’Højlunds Forsamlingshus’ i valgkampen og sender fra henholdsvis Aabenraa onsdag 15. maj og Aalborg onsdag 29. maj. Vært bliver Gertrud Højlund, der er datter af den legendariske vært på ’Højlunds Forsamlingshus’ på TV 2 i kanalens første år, tidligere højskoleforstander Niels Højlund. Læs mere om ’Højlunds Forsamlingshus’ her.

Under valgkampen igangsætter TV 2 NEWS også andre nye programtiltag morgen, middag og aften. Morgenerne byder på ’Seerkrydsild’ med partiledere og andre topkandidater, mens kanalen 13 formiddage i valgkampen sender interviewprogrammerne ’NEWS og partilederne’.

TV 2 NEWS runder i den sene aften – som er et af kanalens stærke tidspunkter på døgnet – dagens valgbegivenheder af med analyseprogrammet ’Kampagnesporet’, hvor vært Søren Lippert interviewer politisk kommentator og tidligere særlig rådgiver Søs Marie Serup og Jesper Larsen, tidligere analysechef i Socialdemokratiet, om de dagsaktuelle udfordringer for partierne og deres ledere.

- På NEWS er vi danske mestre i politisk nørderi, og hver gang der er partilederrunder og statsministerdueller, er vi klar med både optakt og efterfølgende analyse. For os er det ikke afgørende, om en debat foregår på TV 2 eller DR, for erfaringerne viser, at mange under alle omstændigheder tilvælger NEWS før og efter debatterne for at blive klogere på substansen, siger Ulla Pors Nielsen.

TV 2 NEWS sender ligeledes fra morgen til aften, når TV 2 søndag 19. maj holder Valgfolkemøde på Kvægtorvet i Odense med livlig debat mellem politikere og vælgere. I løbet af Valgfolkemødet transmitterer TV 2 NEWS også specialudgaver af flere af de populære NEWS-magasiner.

Valgaftenen 5. juni, der samsendes med TV 2, følger optællingen af stemmer til folketingsvalget. Den tætte politiske dækning fortsætter dagen efter valget – hvor de personlige stemmer tælles op, og der sættes endelige navne på de 179 folketingsmedlemmer – og i dagene og ugerne derefter, hvor folketingsvalget efterfølges af regeringsforhandlinger.

-----

Læs også:

Valg på TV 2: Tættere på vælgernes møde med politikerne

TV 2 inviterer til Valgfolkemøde på Kvægtorvet

Valg på TV 2: Troværdighed og transparens i højsædet