TV 2 NEWS flytter valget ind i klasselokalerne

TV 2 NEWS lancerer nyheder og undervisningsmateriale om valget til alle skoler i Danmark. Materialet ligger frit tilgængeligt for alle på newsskole.dk fra i dag.

Alle ni partiledere deltager i "NEWS Skole" med et særligt indlæg målrettet til eleverne. (Fotos: Henrik Ohsten / TV 2)


TV 2 NEWS tilbyder allerede ugentlige nyheder til skolernes udskolingsklasser med initiativet ”NEWS Skole”. I denne uge udvides tilbuddet til skolerne med en valgpakke, der bl.a. byder på nyheder og opgaver om valget og en ”Mogensen & Kristiansen”-specialudgave, hvor de ni partiledere taler direkte til de unge.

”NEWS Skole” er et relativt nyt initiativ fra TV 2, der henvender sig til skolernes 7-10. klasse. TV 2 NEWS har udviklet konceptet i samarbejde med en gruppe lærere, og tilbuddet er lavet til brug i eksempelvis samfundsfag, dansk og matematik. Nu udvides der med en særlig valgudgave af ”NEWS Skole” – et tema, der prioriteres højt af TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby:

- Som public service-station er det en af TV 2s fornemste opgaver at hjælpe de unge med at forstå nyheder, politik og samfund, og når der er valg, skal vi selvfølgelig også give de unge et spændende og lærerigt undervisningstilbud om dette vigtige emne. Det er jo en forudsætning for demokratiet, at de unge forstår og interesserer sig for politik, siger Michael Dyrby.

newsskole.dk kan lærerne fra fredag kl. 15.00 bl.a. downloade:

• En særudgave af ”Mogensen & Kristiansen”, der giver de ni partier spindoktor-råd og gennemgår, hvad der kendetegner partierne politisk. Alle ni partiledere deltager i programmet med et særligt indlæg målrettet til eleverne.
• En grafisk gennemgang af ”kampen om de 90 mandater” og en forklaring på begreber som blokpolitik, støtteparti etc.
• En pædagogisk gennemgang af rød og blå bloks 2020-planer.
• Indslag om grænsekontroldebatten.
• Indslag om valgvideoer og valgpropaganda.
• En pædagogisk gennemgang af meningsmålinger.


Til alle indslag er der tilknyttet opgaver, der kan bruges i undervisningen. Opgaverne, der er lavet i samarbejde med lærerne, er kreative og spænder lige fra matematikopgaver, hvor eleverne skal forholde sig til statistisk sandsynlighed ved meningsmålinger, til samfundsfagsopgaver, hvor eleverne skal lave deres egen digitale valgplakat.

Om ”NEWS Skole”:
Nyhedsudsendelserne og opgaverne distribueres gratis til skolerne via newsskole.dk. Udsendelserne kan vises på smartboards, projektor eller pc. Udsendelsen varer normalt 10-15 minutter og tager udgangspunkt i ugens aktuelle nyheder vinklet i forhold til den unge målgruppe.

Læs interviewet med Anders Havndrup, vært på "NEWS Skole" her.