TV 2-dokumentarer styrker kanalens brand

TV 2s programchef, Thomas Breinholt. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s programchef, Thomas Breinholt. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

24. februar 2016;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2s programmer på fakta- og dokumentarområdet har de seneste år gennemgået en stærk udvikling: De vinder priser, sætter dagsorden, styrker TV 2s brand og bidrager positivt til hovedkanalens share.

”Vi gør en forskel”.

Med de ord – og med stolthed i stemmen – kigger TV 2s programchef, Thomas Breinholt, tilbage på den udvikling, som TV 2s fakta- og dokumentarprogrammer har været igennem i de seneste to år.

- Da jeg trådte til på TV 2, og vi lagde en strategi for TV 2s fakta- og dokumentarprogrammer, havde vi flere målsætninger: Vi ville vinde flere priser, vi ville sætte flere dagsordener, vi vil have mange seere, og vi ville skabe et miljø af de bedste journalister og dokumentarister, siger Thomas Breinholt og fortsætter:

- Dokumentarområdet er et af vores store nøgleområder. Strategisk set er dét at være dagsordenssættende noget, vi har skrevet ind i vores koncernstrategi. Vi ønsker at styrke danskernes deltagelse i udviklingen af samfundet – og her er dokumentarer og nyheder vigtige måder at engagere seerne på. Jeg synes, vi er kommet godt i mål på alle disse områder – og vi fortsætter det gode arbejde og kommer med en række store dokumentarsatsninger allerede i foråret 2016.

Se film om TV 2s nominerede og prisvindende fakta- og dokumentarprogrammer her.

Epinion: Dokumentarer bidrager positivt til TV 2s brand
Programchefens optimisme bekræftes af både seertallene, medieovervågningen af den debat, som TV 2s dokumentarer skaber, og en meningsmåling, som Epinion foretog i slutningen af 2015 blandt danskere i alderen 20-60 år.

Analysen fra Epinion viser, at danskerne i højest grad forbinder TV 2 – foran DR og aviserne – med en række dagsordenssættende temaer i efteråret, bl.a. flygtningekrisen, mobiltelefonens magt over vores dagligdag, ”lange og kaotiske behandlingsforløb i det danske sundhedsvæsen” og ”seksuelle overgreb i familien”.

Alle disse emner bliver samtidig vurderet som meget vigtige samfundsspørgsmål – i særdeleshed sundhedsvæsenet, flygtningekrisen og overgreb i familien.

Epinion spurgte også danskerne, om en række navngivne TV 2-dokumentarer ændrer deres opfattelse af TV 2 – og det gør de: Positivt og til det bedre!

Det gælder både debatskabende dokumentarer om sundhedsvæsenet, overgreb mod børn, Scientology og mobiltelefonens magt, og det gælder ligeledes mere emotionelle dokumentarer som ’De superkloge drenge’ om udfordringerne for meget intelligente drengebørn og dokumentaren om de seje jernmænd Team Tvilling.

- Vi lykkes allerbedst med at skabe debat og sætte dagsorden, når dokumentarfolkene, TV 2 Nyhederne, NEWS, ’Go’ morgen Danmark’ og tv2.dk går sammen, og danskerne siger til os, at det er vigtigt, når vi sætter samfundsproblemer til debat. Seerne og brugerne giver TV 2 ejerskab til de mange af debatter, som skabes af dokumentarer, og nogle gange sker det ifølge Epinion endda på emner og nyheder, som TV 2 ikke har været allerførst til at bringe frem. Det viser tydeligt, hvor markant gennemslagskraft vores dokumentarer har fået, siger Thomas Breinholt.

Fra dokumentaren 'Anbragt i helvede', som skabte stor debat efter visningen på TV 2. Her stod de to søstre Nanna (th.) og Sapran frem og fortalte om deres tid i en plejefamilie - en tid, der var fyldt med vold og seksuelt misbrug. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Høje seertal
Et eksempel på en dokumentar, som skabte debat og nyhedsdækning, var den nyligt viste ’Anbragt i helvede’ om fire søstre i Slagelse Kommune, der blev anbragt i familiepleje, efter at deres far havde slået deres mor ihjel. Børnene fik dog hverken tryghed eller sikre rammer hos plejefamilien. De blev udsat for vold og overgreb, og kommunen tog ikke action på indberetninger om mistrivsel og mistanke om overgreb.

Selv om sagen fra Slagelse blev fortalte grundigt i Politiken søndag 31. januar, var det først, da TV 2 tirsdag 2. februar viste dokumentaren, og sagen blev omtalt i TV 2 Nyhederne, ’Go’ morgen Danmark’ og på TV 2 NEWS og tv2.dk, at debatten om børnenes sag og om tilsynet med plejefamilier for alvor eksploderede i medierne.

Dokumentaren blev set af 766.000 danskere og fik en seerandel på 37 procent. ’Anbragt i helvede’ er dermed en af de mest sete dokumentarer i de seneste år. Samtidig førte dokumentaren til stor dækning på tv2.dk og til en rekordstor chat med tre af søstrene.

- Vi vil danskernes dagsorden, og med vores dokumentarer vil vi samle danskerne om samfundsspørgsmål, som de anser for væsentlige og relevante, siger Thomas Breinholt.

Mange priser til TV 2s faktaprogrammer
For Thomas Breinholt er også de mange priser og nomineringer til TV 2s fakta- og dokumentarprogrammer i det seneste år et klart eksempel på, at TV 2 har rykket sig stærkt på faktaområdet.

I 2015 hentede bl.a. TV 2-faktaprogrammerne ’Operation X: Den store jobfidus’, ’De brændte børn’, ’På røven i Nakskov’, ’Ekstra Bladet – uden for citat’, ’Tvillingerne fra Holstebro’ samt flere former for nyhedsdækning priser.

Samtidig var der en eller flere nomineringer til ’De vaccinerede piger’, ’Et hjem i verden’, ’Med børnene som våben’, ’Stop nu krigen, mor og far’, ’Sigøjnerbossen og hans berygtede familie’, ’Når mobilen ta’r magten’, ’Cirkusdynastiet’ og ’Massakren i Dvor’.

- Det er flot og et stort skulderklap til de engagerede folk bag TV 2s faktaprogrammer og dokumentarer. Jeg kan ikke komme i tanke om så mange priser og nomineringer til TV 2s dokumentar- og faktaprogrammer tidligere, siger Thomas Breinholt.

Billede {0} af {1}