TV 2 byder på stort, folkeligt vælgermøde i Silkeborg

Man skal ikke blande sport og politik. Sådan lyder det tit, men på torsdag gør TV 2 det alligevel, når rødt og blåt hold møder hinanden foran et medlevende og engageret publikum i Silkeborg Hallerne.

Jes Dorph-Petersen styrer slagets gang i "Kampen om din stemme". (Miklos Szabo/TV 2]

Tilskuerne hepper og hujer højlydt fra tribunen, og måltavlen holder styr på stillingen, når ni af de politikere, som i disse dage kæmper om mag-ten i Danmark, mødes til det folkelige vælgermøde ”Kampen om din stemme” i Silkeborg Hallerne og på TV 2 torsdag 1. september kl. 20.00.

- Det er politisk debat på en helt ny måde. De skarpe debattører er på plads, men i Silkeborg er de omgivet af et medlevende og engageret publi-kum klædt i rødt eller blåt, siger Jes Dorph-Petersen, der er vært for valgdebatten, mens Natasja Crone og Winnie Laursen på sidelinjen indhenter reaktioner fra både tilskuere og de politiske deltagere.

I ”Kampen om din stemme” er det ikke partilederne, men derimod ni af partiernes andre store navne, der diskuterer politik. Den røde blok er repræsenteret af Mette Frederiksen (S), Astrid Krag (SF), Per Clausen (EL) og Morten Østergaard (R), mens Kristian Thulesen Dahl (DF), Lene Espersen (K), Simon Emil Ammitzbøll (LA), Ellen Thrane Nørby (V) og Bjar-ne Hartung Kirkegaard (KD) udgør den blå blok. De diskuterer et emne ad gangen, og efter hver runde sør-ger Megafon for at omsætte løbende meningsmålinger til point på måltavlen.

- Det er noget helt andet, end jeg er vant til, og jeg glæder mig. Jeg er sikker på, at det bliver en underholdende debat, men endnu vigtigere er det selvfølgelig, at der er noget substans i debatten, og at folk bliver klogere, siger Jes Dorph-Petersen og tilføjer, at de ni politikere skal diskutere andre emner end de, partilederne normalt diskuterer, når de mødes.