Tæt på en uortodoks præsident

Hvad bliver konsekvenserne for verden, Europa og Danmark, når Donald Trump fra 20. januar er verdens mest magtfulde person: Det - og meget andet - sætter TV 2, TV 2 NEWS og tv2.dk fokus på i denne uge. (Foto: Scanpix / TV 2)

Omfattende dækning på TV 2, TV 2 NEWS og tv2.dk i hele ugen, hvor USA får ny præsident. Torsdag aften sender TV 2 dokumentaren 'Alle kneb gælder - historien om Trump-familien'.

Fredag 20. januar skrives der verdenshistorie, når Donald Trump indsættes som USA’s 45. præsident, og hele denne uge er derfor Trump-uge på TV 2, TV 2 NEWS og tv2.dk.

I ugens løb vil TV 2s kanaler og platforme under overskriften ’Trump – ny præsident’ forsøge at gøre danskerne klogere på den præsident, som indtager verdens mest indflydelsesrige job, og på, hvad Donald Trumps præsidentgerning kommer til at betyde for verden, Europa og Danmark.

- Trump er en uortodoks præsident af en type, som vi ikke har oplevet før. Vi vil fordomsfrit sætte fokus på, hvordan den kommende præsident måske vil ændre spillereglerne i verden, og hvordan hans verdensorden kommer til at se ud. I daglige temaer på ugens fire første dage vil det herudover handle om Trumps betydning for sikkerhedspolitikken, for indvandringen i et globalt perspektiv samt for økonomi, samhandel og protektionisme, siger TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

Nyt dagligt NEWS-magasin i denne uge
De daglige temaer foldes ud i  TV 2 Nyhederne på hovedkanalen, på tv2.dk og i NEWS’ nyhedsdækning samt i et nyt dagligt NEWS-magasin, ’Trump – ny præsident’, mandag-torsdag klokken 19.25. Herudover vil faste NEWS-magasiner som ’Tirsdagsanalysen’, ’Millionærklubben’ og ’Lippert – et walk and talkshow’ bl.a. vil handle om konsekvenserne af USA’s præsidentskifte.

TV 2 inddrager sine korrespondenter og eksperter i dækningen, herunder USA-korrespondent Jesper Steinmetz og de internationale korrespondenter Ulla Terkelsen og Rasmus Tantholdt. 

Desuden tager tidligere USA-korrespondent Poul Erik Skammelsen til Washington, hvorfra torsdagens 22 Nyhederne sendes. Han dækker ligeledes – sammen med TV 2-medarbejdere og eksperter udefra – selve indsættelsen af Trump, der fredag transmitteres på både TV 2 NEWS og TV 2s hovedkanal.

Dokumentaren 'Alle kneb gælder - historien om Trump-familien'
Torsdag klokken 23.05 - og med genudsendelse fredag eftermiddag på TV 2 og i weekenden på TV 2 NEWS - sender TV 2 den helt nye britiske dokumentar 'Alle kneb gælder - historien om Trump-familien', der graver sig ned i Trumps rødder og kortlægger hans familiehistorie.

Trumps vej til toppen af magten er en farverig fortælling om byggematadoren og reality-tv-stjernen, der længe blev betragtet som en outsider og en kandidat uden chancer, men som endte med at tage det sidste stik.

Dokumentaren leverer også fortællingen om Donald Trumps fattige tyske farfar, der kom til USA i 1880'erne og endte med at eje barer og bordeller, da guldfeberen rasede. Om hvordan Trumps skotske mor tog turen fra øgruppen de Ydre Hebrider til New York, hvor hun arbejdede som stuepige, før hun giftede sig med Trumps far, der var en stor forretningsmand. 

’Trump – ny præsident’-ugen afsluttes med et magasinprogram lørdag klokken 10.05 på TV 2 NEWS.