Stor, større - 'Størst' på TV 2

Tag på en fascinerende rejse rundt til det største i verden sammen med Peter Ingemann, når reportageserien 'Størst' har premiere torsdag 25. september kl. 20.00 på TV 2.

Peter Ingemann besøger bl.a. verdens største kinesiske restaurant i 'Størst'. (Foto: Heartland / TV 2)

Fra et gigantisk hul i dybet af en diamantmine i Afrika til de højest beliggende
bjergtinder i Chile. Fra den vildeste ekstravagance hos et helt særligt ægtepar i
USAs overklasse til dagligdagen for tjenerne på verdens største kinesiske restaurant.

Peter Ingemann har altid haft en drøm om at rejse ud i verden for at besøge nogle af de største menneskeskabte steder, for selv om vi danskere kommer fra et lille land, hvor ikke alt nødvendigvis er så stort, kan vi sagtens blive fascineret af de steder i verden, som hører til i kategorien "verdens største"!

Se trailer for 'Størst' her.

Du kan se første afsnit af 'Størst' gratis på TV 2 PLAY allerede nu.

Peters egen idé
'Størst' byder på otte programmer i alt, og i hvert program besøger Peter Ingemann et nyt sted og møder de mennesker, der har viet deres liv til nogle af verdens største arbejdspladser, byggerier og drømme. Hans rejse verden rundt bringer ham blandt andet til USAs største private hjem, til verdens største diamantmine i Botswana og til verdens største stjerneobservatorium i Chile, hvor han leder efter liv i rummet. Steder og mennesker, som Peter ikke lige glemmer med det samme:

- De mennesker, jeg har mødt, og de oplevelser, jeg har haft, har brændt sig fast i min hukommelse og har alt sammen gjort mig rigere. Lige fra vores besøg i USA's største hus og mødet med ejeren Jackie, hvis voluminøse barm i øvrigt nærmest slugte vores store mikrofon-sender, til den karismatiske og til tider stærkt berusede kok i verdens største kinesiske restaurant. Det er vildt fascinerende, siger Peter Ingemann.

Undervejs bliver Peter både begejstret og betaget, men han giver også sig selv tid til at stoppe op og reflektere over, hvorfor drømmen om at skabe noget stort er så vigtig, og om der er en bagside af medaljen. 'Størst', der produceres for TV 2 af Heartland, er Peters egen grundidé:

- Jeg ville gerne lave et program om steder, der var de største inden for deres genre, og give seerne et indblik i livet hos de mennesker, som arbejder og lever i en verden, der er så væsentligt forskelligt fra vores, siger Peter Ingemann, der under optagelserne arbejdede på en noget anderledes måde, end han er vant til på tv-produktioner:

- Der var ikke en masse prøver eller kameraer. Når jeg ser ned i gigantisk hul af en diamantmine eller møder milliardærfruen Jackie, så er det for første gang og for åbent kamera. Reaktionerne er umiddelbare, og der er ingen ekstraoptagelser og finpudsninger. På den måde er programmet meget blevet som en nyopgravet økologisk gulerod: Det kan godt være, den er knoldet og ikke ligner de andre, men den er sprængfyldt med vitaminer og smager fantastisk godt - for nu at lyde beskeden, siger Peter Ingemann og griner.

Dubai, hvor alt er stort
Peter Ingemann begynder sin rejse i Dubai, hvor verdens største kunstigt skabte ø, Palmen, ligger. En ø, der er befolket af nye millionærer, vilde luksushoteller og sikkerhedsfolk!

Men i Dubai er det ikke bare Palmen, der er størst. Alt er stort, stort, stort. På sin vej rundt i Dubai bliver Peter stoppet af myndighederne. Men det tager Peter med et smil, for hvad skal man ellers gøre, når man ender med en tur i en af politiets superbiler sammen med en smuk politikvinde?

Glæd dig til at komme med på Peter Ingemanns rejse til nogle af verdens største menneskeskabte steder, når TV 2 fra torsdag 25. september kl. 20.00 sender reportageserien 'Størst'.