Stor dokumentarserie på TV 2 om ægteskabets syv første år

Fra efteråret 2013 og syv år frem følger TV 2 syv ægtepar og deres kærlighed.

TV 2 søger deltagere til den kommende, store dokumentarserie "De 7 bryllupper". (Foto: Selskabet.tv / TV 2)

"De 7 bryllupper" er en ny, stor dokumentarserie, som skildrer syv forskellige ægteskaber rundt omkring i Danmark – fra selve brylluppet og de følgende syv år. Serien, som er en slags kærlighedskrønike - en Danmarkshistorie set gennem ægteskabet, får premiere på TV 2 i efteråret 2013, og planen er at sende syv programmer hvert år de næste syv år.

- Det bliver en stor og ambitiøs serie, som har et meget positivt og livsbekræftende udgangspunkt – nemlig kærligheden, og hvad der skal til for at fastholde den i ægteskabet. Gennem syv forskellige par vil vi opleve og lære, hvordan man holder sammen som par med alle de udfordringer, som hverdagen og livet nu en gang giver, siger dokumentarredaktør Lasse Bjerre fra TV 2.

Vi kommer tæt på parrene og deres liv sammen i medgang og modgang. Hvordan får man et parforhold og ægteskab til at fungere fra det dejlige bryllup og frem til den berømte syvårs-krise i et land, hvor 43 procent af alle ægteskaber ender i en skilsmisse? Fra 2006-2012 blev der fejret 229.720 bryllupper i Danmark, men i samme periode falmede romantikken og kærligheden for hele 102.697 ægtepar, som gik hver til sit.

Tættere på danskerne
"De 7 bryllupper" skal produceres af nogle af landets bedste og dygtigste dokumentarister og filmfotografer. Det er holdet bag de tidligere TV 2-successer og prisvindende serier "Den sorte box" og "De 7 drab", der er ophavsmænd til den nye serie. Den kreative kraft og idékvinde bag er Lisa Klit, og producent er René Verlaan, som begge kommer fra Selskabet.tv.

TV 2s programchef, Sune Roland Jensen, ser den nye, store dokumentarserie som et helt rigtigt bud på, hvor TV 2 kan styrke sin position.

- Vi vil gerne tættere på danskernes hverdagsliv og de udfordringer, vi alle sammen møder, og det er lige præcis, hvad "De 7 bryllupper" handler om. Det er en episk fortælling fra den nære dagligdag, og det er en serie, der ligger godt til TV 2s DNA: At fortælle vedkommende historier med stor identifikation. Vi gør det allerede med "Årgang 0", hvor det er børnene og deres familier, der er motoren, og den serie har været en stor succes hos seerne, siger Sune Roland Jensen.

Producenterne er i øjeblikket ved at finde de syv par til serien, som får premiere til efteråret. I de kommende år vil seerne kunne følge de syv par og familier i en række nye programmer.

-------------

Danske par, der skal giftes i 2013, og som har lyst til at høre nærmere om TV 2-dokumentarserien, kan sende en uforpligtende mail (gerne sammen med en lille tekst og et billede) til 7bryllupper@selskabet.tv.