Skal jeg HPV-vaccinere min datter?

TV 2 NEWS’ Lasse Sjørslev er vært, når kanalen onsdag aften debatterer HPV-vaccination. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

HPV-vaccination er et højaktuelt emne for unge og deres forældre. TV 2 NEWS samler eksperter og myndigheder til debat og fremlæggelse af de nyeste videnskabelige fakta.

Mens debatten om HPV-vaccination kører i højt gear, samler TV 2 NEWS onsdag 17. maj klokken 19.25 eksperter og myndigheder til en debat om netop det spørgsmål, som mange forældre til teenagedøtre stiller sig selv. Skal jeg lade min datter HPV-vaccinere?

Eksperterne anbefaler forældre og deres døtre at tage imod vaccinen, men hvor godt virker den? Og hvordan er det med risikoen for bivirkninger i forhold til den positive effekt af vaccinen?

Med Lasse Sjørslev som vært tager TV 2 NEWS debatten om HPV-vaccinen ind i studiet og stiller spørgsmålene til et panel af eksperter, og seerne kan spørge med. I panelet sidder bl.a. direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, en ledende kræftlæge samt den læge, der har set de piger, som mener, de har fået bivirkninger af vaccinen.

- TV 2 NEWS har i de seneste måneder haft succes med at gribe de aktuelle emner og sikre den vigtige debat, der kan få flest mulige oplysninger på bordet. HPV-vaccinen er et godt eksempel på et emne, der engagerer og rejser spørgsmål i mange familier, og som TV 2 NEWS vil være med til at belyse så godt som muligt, siger fungerende chefredaktør Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS.

Allerede torsdag 18. maj har TV 2 NEWS igen aktuel debat på programmet. Det sker klokken 20.45 – umiddelbart efter TV 2-dokumentaren ’Mors lille dreng på egne ben’ – hvor debatten handler om,  hvad samfundet skal og kan gøre for at hjælpe børn og unge som Jørn. Hvor går det galt, og hvad kan vi gøre? I debatten medvirker bl.a. plejemor Lilli Andersen, tidligere leder af Bethesda Gitte Horup og tilrettelægger Lars Høj. Vært er TV 2 NEWS' Jesper Zølck Felbo.