'Riget' åbner dørene for danskerne

I nye, direkte programmer stiller TV 2 skarpt på folkesygdomme i Danmark.

Morten Resen giver et fascinerende kig ind i Rigshospitalet i 'Riget Live', som har premiere 30. september. (Fotos: Anders Hviid / TV 2)

Morten Resen er vært, når TV 2 i de kommende uger rykker ind på Rigshospitalet og sender direkte fra Danmarks største og mest specialiserede hospital. I de nye programmer med titlen 'Riget Live' får danskerne et hidtil uset indblik i hospitalets mange funktioner fra den nyeste teknologi til operationer.

Med de nye programmer ønsker TV 2 at stille skarpt på nogle af de store folkesygdomme som fertilitet, hjertekarsygdomme og cancer og gøre danskerne klogere på egen sundhed. Vi går tæt på de sygdomme, der berører vores liv og hverdag – hvad enten vi er syge eller raske. Og seerne får svar på, hvad de kan gøre for at styrke deres egen sundhed.

Se trailer for ’Riget Live’ her.

Morten Resen tager seerne med ind bag de ellers lukkede døre på Danmarks største hospital - Rigshospitalet.

Premiere 30. september
Første gang er på tirsdag 30. september, hvor Morten Resen åbner dørene ind til Rigshospitalet kl. 20.00, og emnet er fertilitet. Eksperterne på Riget er ikke i tvivl om, at det er en folkesygdom, at vi bliver dårligere og dårligere til at få børn. Hvor længe kan kvinder egentlig vente, før det biologiske ur ringer?

Vi gennemtester mænds sædkvalitet og fortæller, hvorfor vi i dag har sværere ved at få børn. Og vi viser, hvordan en baby bliver til under fertilitetsbehandling, besøger barselsgangen og møder nybagte forældre, hvoraf en stor del har kæmpet for at få et barn.

I de næste programmer handler det blandt andet om en af de helt store dræbere i Danmark – hjertekarsygdomme. Hvad kan hjertelægerne udrette i dag, når hjertet svigter, og hvad kan man selv gøre for at undgå at havne på operationsbordet? Og i uge 43 er temaet cancer som en del af TV 2s Knæk Cancer-uge.

------------------

Læs også:

TV 2 og Coop sætter fokus på sundhed

Knæk Cancer-ambassadører i spidsen for en folkesag