Nyt reportageprogram i ’Station 2’-regi

Kristian Bech Jakobsen er vært for 'Station 2: Tæt på'. (Fotos: Lars E. Andreasen / TV 2)

Det nye reportageprogram 'Station 2: Tæt på' erstatter 'Station 2: Efterlyst'. Programmet har premiere torsdag 8. februar klokken 21.35.

Af Ulrich Schwartz, TV 2 Kommunikation

Kristian Bech Jakobsen, der selv er tidligere politimand, er vært i TV 2 nye reportageprogram 'Station 2: Tæt på', som giver et unikt indblik i miljøer, personer eller kriminalsager, vi normalt ikke kommer i nærheden af. 

I det første program besøger Kristian Bech den 25-årige Cecilie, der i maj 2017 blev brutalt overfaldt i sin lejlighed på Amager af sin ekskæreste og tildelt mindst 21 knivstik. Overfaldet var kulminationen på et yderst turbulent forhold, der i et år havde været præget af jalousi, trusler og skænderier. 

Mindst 21 stik
24. maj 2017 var Cecilie alene hjemme med sit og ekskærestens nyfødte barn. Hun kontaktede sin mor via SMS og bad hende komme, da hun var utryg på grund af ekskæresten. Han havde siddet i opgangen og kigget ind ad brevsprækken.

Cecilies mor boede to opgange derfra og indfandt sig kort efter i lejligheden. Og blot minuttet senere indtræffer overfaldet. Ekskæresten sparker døren ind og tildeler Cecilie mindst 21 stik med en medbragt urtekniv. Cecilies mor forsøger at stoppe overfaldet, men uden held.

På mirakuløs vis overlever Cecilie det brutale overfald, og ekskæresten bliver varetægtsfængslet og sigtet for forsøg på manddrab. Han nægter sig skyldig i drabsforsøg, men erkender grov vold. Der falder dom i sagen 8. februar 2018.  

Kristian Bech Jakobsen: -Jeg kommer med en baggrund fra politiet, hvor jeg oplevede tingene fra politiets side. Nu kommer jeg om på den anden side og ser tingene fra et nyt perspektiv.

Kræfterne bag
Vært Kristian Bech Jakobsen og redaktør Tobias Hertz er blandt kræfterne bag det det nye reportageprogram. De glæder sig til at præsentere seerne for det nye format.

- 'Station 2: Tæt på' adskiller sig fra andre 'Station 2'-programmer på den måde, at programmet forsøger at give seerne et indblik i dele af det danske samfund, som ikke er kendt af ret mange. Det behøver ikke være kriminelle miljøer, for vi vil også gerne fortælle historier fra andre udsatte miljøer. Vi arbejder lige nu på flere forskellige ideer, og vi er i gang med optagelserne til et program, hvor vi følger forsvarsadvokaten Michael Juul Eriksen for at tegne et billede af det arbejdsliv, han har som forsvarer for en række forskellige klienter i nogle af Danmarks mest profilerede retssager. Vi håber også, at programmets vært kan bringe sig selv og sine egne oplevelser af de miljøer og de mennesker, han møder, i spil over for seerne, forklarer Tobias Hertz. 

Kristian Bech Jakobsen supplerer:

- For mig som vært giver det nye format mulighed for at opleve de personer, vi følger, og deres udfordringer på tætteste hold, og jeg får mulighed for at videreformidle det til seerne helt spontant. Kameraet ruller, og jeg leverer det, jeg tænker og føler, her og nu. Jeg kommer, som titlen antyder, tæt på de cases, vi har med i programmerne, og det er noget, jeg glæder mig enormt meget til. Jeg kommer med en baggrund fra politiet, hvor jeg oplevede tingene fra politiets side. Nu kommer jeg om på den anden side og ser tingene fra et nyt perspektiv.