Nyt familie-eksperiment på TV 2

TV 2 tager temperaturen på danske børnefamilier i den nye programserie, "Ugen hvor kvinderne byttede mænd", der har premiere tirsdag 4. januar klokken 20.50.


Har du og din familie fundet svaret på det gode familieliv? Eller vil du også bare gerne vide, hvad andre familier gør for at få ”projekt familie” til at gå op?

I et nyt stort og omfattende eksperiment tager TV 2 temperaturen på lykken i danske børnefamilier fra øst til vest, når 12 familier samtidigt bytter mor i en uge. Programserien ”Ugen hvor kvinderne byttede mænd” har premiere på TV 2 tirsdag 4. januar 2011 klokken 20.50 – lige efter ”Årgang 0”.

For 12 nysgerrige og modige børnefamilier på tværs af Storebælt er lørdag den 9. oktober 2010 en dag, de ikke glemmer lige med det samme. Det var nemlig dagen, hvor eksperimentets mange mødre og fædre var sat stævne ved Storebæltsbroen, og startskuddet lød for ”Ugen hvor kvinderne byttede mænd”.

Parrene kommer fra hver deres ende af landet, og de har alle vidt forskellige måder at få ”far, mor og børn-kabalen” til at gå op. De kender ikke hinanden på forhånd. Og ingen ved, hvor eller med hvem de skal tilbringe ugen. Nu har de alle sagt ja til at vende op og ned på hverdagen, som de kender den, for at sætte familielivet på dagsordenen.

I familien Kold Larsen i Arden i Nordjylland er det meditation, ro og fordybelse, der fylder hverdagen.


Nyt eksperiment på TV 2
- For to år siden satte vi mændene i centrum i et kæmpe eksperiment, da vi efterlod dem alene med børn og hjem i serien ”Byen hvor kvinderne gik”. Nu laver vi et nyt og endnu større eksperiment, der skal gøre os klogere på kønsroller og rollefordeling i de danske familier, og denne gang er det kvindens eventyr, vi følger, siger TV 2-redaktør Sune Roland Jensen.

I én og samme uge prøver mødrene hverdagen af et helt nyt sted. Med en ny familie. Og nye rutiner. Er pølsehorn eller smoothies den bedste start på dagen? Har arbejdet taget overhånd? Skal huset helst være fyldt med mennesker – eller velsignet ro? Skal børneme tage del og ansvar i hjemmet – eller skal de serviceres?

De bytter på tværs af Storebælt, og alle får sat deres eget bud på det gode familieliv på spidsen. Er der en opskrift? Og tør de lade sig inspirere af andre måder at gribe ”projekt familie” an?

- Ved at lade kvinden flytte ind i en ny familie, der er meget forskellig fra hendes egen, håber vi, at hun kan få afklaret, om græsset virkelig er grønnere på den anden side, om hun har noget at lære, der kan forbedre hendes families liv, eller om hun bare gerne vil leve livet, som hun gør det i dag. De problemstillinger, som kvinderne i vores serie får ind på livet, håber vi selvfølgelig også kan række ud til vores seere. Vi laver en serie som denne her, for at danskerne samtidig kan spørge sig selv: Lever jeg det liv, jeg ønsker – eller er der noget, jeg i virkeligheden har lyst til at ændre?”, siger Sune Roland Jensen.

Hos familien Juhl i Esbjerg er musik, sang og teater den store fællesnævner.


En uge med irritation, forundring, tudeture, grin og overraskelser

For eksperimentets 24 voksne og 26 børn bliver det en uge ud over det sædvanlige. En uge med uvante og sjove oplevelser. Mange ligheder og store forskelle. En uge med irritation, forundring, tudeture, grin og overraskelser. Og for mange af familierne bliver hverdagen ikke den samme igen.

Se med, når TV 2 tirsdag 4. januar 2011 klokken 20.50 byder velkommen til ”Ugen hvor kvinderne byttede mænd”.

Der er otte programmer i alt. Det første program forklarer hele eksperimentet. I de følgende seks programmer følger vi to par hver uge, hvor vi ser kvinderne flytte ind hos hinandens mand og børn. Og i det sidste program samles alle familier igen ved Storebælt. De ser hinandens familier for første gang, siden eksperimentet sluttede, og de fortæller, hvad de har lært og fået ud af eksperimentet.

Familierne øst for Storebælt kommer fra Sorø, København NV, Dragør, Haslev, Hillerød og Ringsted, mens familierne vest for Storebælt kommer fra Kongerslev, Varde, Vodskov, Vildbjerg, Esbjerg og Boca Raton, Florida.

 

-------------------

 

Læs mere om familierne i "Ugen hvor kvinderne byttede mænd":

Familien Novaa, København, møder familien Risager, Nordjylland

Familien Hjerrild, Sorø, møder familien Hedegaard, Florida, USA

Familien Højlund, Ringsted, møder familien Dyrvig Kærskov, Varde

Familien Dahlerup Poulsen, Haslev, møder familien Juul-Henriksen, Vildbjerg

Familien Bing, Dragør, møder familien Kold Larsen, Arden i Nordjylland

Familien Juhl, Esbjerg, møder familien Casella, Hillerød