Nyhedschef Jacob Nybroe forlader TV 2

TV 2 Nyhederne har taget hul på et strategisk arbejde med at tilpasse organisationen til den digitale virkelighed.

Jacob Nybroe fratræder som nyhedschef og forlader TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2 Nyhederne har med nyhedsdirektør Michael Dyrby i spidsen indledt et strategisk arbejde, som skal sikre, at Nyhederne og TV 2s nyhedsorganisation i fremtiden lever op til de krav, som digitale forbrugere stiller.

- Fremtiden for Nyhederne bliver digital, ganske enkelt fordi forbrugerne allerede er digitale. Brugerne ønsker nyheder leveret på alle tider af døgnet, på alle de måder, der passer dem, og på alle mulige platforme. TV 2s nyhedsmaskine er baseret på levende billeder, men vi skal tænke ud over tv-skærmen, tænke cross media, på tværs af platforme og servere vores nyheder på alle de devices og tidspunkter, som passer ind i danskernes liv, siger nyhedsdirektør Michael Dyrby og fortsætter:

- Dette arbejde er stadig i sin vorden, men det er blevet tydeligt, at vi på Nyhederne skal udvikle og forandre vores organisation og vores måde at arbejde på. I den forbindelse er nyhedschef Jacob Nybroe blevet tilbudt en anden stilling i Nyhedsafdelingen, som han ikke har ønsket at tage imod, og Jacob forlader derfor TV 2. Han har været en utroligt flittig og dygtig chef. Gennem alle årene har Jacob loyalt og kreativt bidraget til at gennemføre store projekter – herunder TV 2 NEWS. Jacob Nybroe har været med til at drive de daglige nyhedsudsendelser gennem mange år og sikre, at TV 2 til alle tider har leveret det stærkeste produkt.

Jacob Nybroe har været ansat på TV 2 siden 2000, først i en stilling som redaktionschef i Odense, siden som redaktionschef i København og fra 2010 som nyhedschef.

- Med 14 år på TV 2 Nyhederne føler jeg mig ualmindeligt privilegeret. Jeg har haft muligheden for at være med til at formidle nyheder fra en ekstremt interessant epoke – både i og uden for Danmark. Og jeg har haft muligheden for at arbejde sammen med i hundredevis af dedikerede og fantastisk dygtige mennesker undervejs. Det har været berigende både professionelt og personligt, siger Jacob Nybroe.

Jacob Nybroe fratræder sin stilling med det samme. Ledende redaktionschef Hans Peter Blicher vil lede Nyhedsafdelingen i en konstitueret stilling i de kommende måneder.