NEWS i hælene på Trump under den første udlandsrejse

TV 2 og TV 2 NEWS er med, når DonaldTrump er på sin første udlandsrejse som USA's præsident. (Foto: Scanpix / TV 2)

TV 2 NEWS dækker tæt i nyhedsudsendelser og særlige magasinprogrammer, når den – i hjemlandet pressede – amerikanske præsident er i Mellemøsten, Europa og til topmøder under den første rejse uden for USA.

På hjemmebanen i USA er Donald J. Trump plaget af skandalepåstande og elendige meningsmålinger, og nu er den pressede præsident på sin første udlandsrejse. Med på den rejse, som kan være med til at fjerne fokus fra de hjemlige problemer, er også TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS.

TV 2-kanalernes nyhedsudsendelser følger rejsen med hjælp fra korrespondenterne Jesper Steinmetz, Ulla Terkelsen, Steffen Jensen, Lotte Mejlhede, Svenning Dalgaard og Eva Ravnbøl - enten ude i verden eller i studiet.

Derudover får NEWS besøg af en række meget vidende eksperter, der vil være med til at udlægge teksten og fortælle om begivenhederne, bl.a. Berlingskes sikkerhedspolitiske korrespondent Kristian Mouritzen, USA-analytiker Mads Fuglede, formand for Udenrigspolitisk Selskab Lykke Friis, udlandsredaktør og medlem af chefredaktionen  på Berlingske Anna Libak og cheføkonom i Dansk Erhverv Steen Bocian.

Trumps rejse er indledt i Saudi-Arabien og fortsat til Israel. Herefter besøger USA’s præsident paven i Vatikanet, og han deltager senere på ugen i NATO-topmødet i Bruxelles og i det økonomiske G7-topmøde i Italien.

- Donald Trump skal på sin første udlandsrejse bide skeer med nogle verdens helt store problemer: Krigen i Syrien og kampen mod Islamisk Stat samt USA’s forhold til Nato, EU og verdensøkonomien. Så mens Trump står i sit korte præsidentskabs værste krise, skal USA’s mest politisk og diplomatisk uerfarne præsident mødes med mange af verdens ledere i Mellemøsten og Europa. Det er både væsentligt og interessant at følge Trump på denne første rejse som præsident uden for hjemlandet, siger fungerende chefredaktør Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS.

Foruden den tætte nyhedsdækning sender TV 2 NEWS tirsdag-fredag klokken 20.00 (torsdag dog klokken 19.25) fire magasinprogrammer i forbindelse med Trumps rejse. Programmerne har hvert sit tema og får titlerne ’Trump og troen’, ’Trump og paven’, ’Trump og NATO’ samt ’Trump og verdensøkonomien’.

De fire magasinprogrammer genudsendes samme aften klokken 22.30.