Lotte Mejlhede ny TV 2-korrespondent i Bruxelles

Lotte Mejlhede afløser Olav Christensen på den vigtige post som korrespondent i det EU, der får større og større indflydelse på danskernes hverdag.

Lotte Mejlhede. (Fotos: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2 NEWS’ politiske vært og frontfigur, Lotte Mejlhede, skifter dansk politik ud med europæisk og international politik, når hun til årsskiftet bliver TV 2s nye Europa-korrespondent med base i Bruxelles. Hun afløser Olav Christensen, der efter fem år i Bruxelles vender tilbage til Danmark for at blive Christiansborg-reporter for TV 2 og TV 2 NEWS.
 
- Korrespondentstillingen i Bruxelles har udviklet sig til at være en af de vigtigste for nyhedsmedier med fokus på dansk og international politik. Den generelle finanskrise og gældskrisen i Sydeuropa har vist, hvilken indflydelse EU og den internationale økonomi har på danskernes hverdag. Lotte Mejlhede har dækket dansk politik – og relationen til EU – i mange år på TV 2 og TV 2 NEWS, og hun er det helt rigtige valg, når EU og europæisk politik skal gøres endnu mere relevant og nærværende for TV 2s seere, siger
TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, og fortsætter:
 
- Det er vigtigt, at TV 2 påtager sig opgaven at orientere danskerne om de væsentligste problemstillinger i verden. Derfor skal TV 2 være stærkt til stede med egne indsigtsfulde korrespondenter på alle centrale steder, hvor der træffes beslutninger, der berører danskerne.

Lotte Mejlhede
kom til TV 2 i 1996

Den 46-årige Lotte Mejlhede kom til TV 2|NYHEDERNE som vært i 1996 fra en stilling på Berlingskes Christiansborg-redaktion. Siden 2006 har hun været vært på TV 2 NEWS, bl.a. på de politiske magasiner ”Tirsdagsanalysen” og ”1240K”, og på store valgprogrammer på TV 2 og TV 2 NEWS.


- Jeg har altid haft lyst til at drage med journalistikken uden for landets grænser, og jeg har gjort det et par gange som freelancer. Nu får jeg mulighed for at gøre det permanent, og det glæder jeg mig utroligt meget til. Jeg håber, at jeg kan bruge min store passion for politik - og kombinere dansk politik med Europa-politik - og jeg går til opgaven med en blanding af forventning, glæde og stor ydmyghed, siger Lotte Mejlhede.

Lotte Mejlhede flytter fra årsskiftet til Bruxelles sammen med sin mand, fotograf Bjarke Ørsted, og parrets syvårige datter.