Knæk Cancer og ’Go’ aften Danmark’ rundt i landet

Fra Svendborg i oktober 2014, hvor Knæk Cancer-bussen kom på besøg, og hvorfra 'Go' aften Danmark' sendte direkte til seerne. (Foto: Mads Claus  Rasmussen / TV 2)

Fra Svendborg i oktober 2014, hvor Knæk Cancer-bussen kom på besøg, og hvorfra 'Go' aften Danmark' sendte direkte til seerne. (Foto: Mads Claus Rasmussen / TV 2)

17. september 2015;
Af: TV 2 Kommunikation

Kampen mod kræft er i fokus, når fem byer i uge 43 får besøg af Kræftens Bekæmpelses og TV 2s Knæk Cancer-bus med sundhedstjek, ’Go’ aften Danmark’ live og en smuk lysevent.

Få et sundhedstjek af din krop, lær hvordan du forebygger kræft, deltag i en bevægende lys-event og oplev TV 2s populære ’Go’ aften Danmark’ blive sendt ud til de danske tv-seere.

Det er nogle af mulighederne, når TV 2 og Kræftens Bekæmpelse i uge 43 kommer rundt i landet med den særligt indrettede Knæk Cancer-bus. Turen indledes mandag 19. oktober i Hjørring og aflægger de følgende dage besøg i Holstebro, Esbjerg, Faaborg og Nykøbing Falster.

- Jeg glæder mig til at komme rundt i Danmark og mærke danskernes engagement i kampen mod kræft og deres interesse for at vide mere om sygdommen og om forebyggelse. Knæk Cancer-bussen er en strålende måde at komme ud til danskerne med et relevant budskab, siger ’Go’ aften Danmark’-vært Michèle Bellaiche.

I kontakt med nye grupper af danskere
Foruden sundhedstjek og fokus på forebyggelse vil der være mulighed for at deltage i fysiske lege, skyde dartpile efter de syv tegn på kræft, snakke med en lokal kræftrådgivning, få tjekket mistænkelige modermærker og meget andet.

- Sidste år oplevede vi, hvordan vi med Knæk Cancer-bussen nåede bredt ud til borgerne og kom i kontakt med grupper af danskere, som vi normalt ikke møder. Derfor er vi rigtig glade for, at vi endnu engang får mulighed for at tage ud i landet og dele den viden om kræft, forebyggelse og rådgivning, vi ligger inde med, og samtidig blive inspireret til vores videre arbejde, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen. 

’Go’ morgen Danmark’ sender indslag om morgenen 
TV 2 har dedikeret en stor del af sendefladen i uge 43 til kampen mod kræft, og både ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ vil - som en del af deres engagement i Knæk Cancer - sende fra et mobilt studie ved bussen.

’Go’ morgen Danmark’ stiller om til de centrale pladser i de fem byer, hvor vært Mikkel Kryger vil møde lokale, der har igangsat aktiviteter til fordel for Knæk Cancer. En lokal bager disker op med nybagt morgenbrød, og der vil være gymnastik for de morgenfriske.

’Go’ aften Danmark’ møder danskere, der er berørt af kræft
Go’ aften Danmark’, som sender direkte både kl. 17.20 og kl. 18.30, vil sætte fokus på lokale borgere og pårørende, der har haft kræften tæt inde på livet. Hvad sker der for parforholdet, når kræften rammer, hvordan er det at være barn eller forældre til en person, der er uhelbredeligt syg af kræft? Og hvordan lærer man at få en hverdag til at fungere under og efter et kræftforløb?

Desuden vil ’Go’ aften Danmark’ møde en række personer, der gerne vil gøre noget særligt og vise deres støtte for en kræftramt, de kender. Det kan være en kollega, en nabo, en ven eller et familiemedlem.

Michèle Bellaiche har i flere år været engageret i Knæk Cancer-programmerne på TV 2, men det er første gang, hun skal med Knæk Cancer-bussen og ’Go’ aften Danmark’ rundt i landet.

’Go’ aften Danmark’-værten Michèle Bellaiche glæder sig til at komme rundt i Danmark med Knæk Cancer-bussen. (Foto: Carsten Andersen / TV 2)

- Vi vil fortælle om danskernes engagement i kræftsagen og om kræft som en sygdom, mange lever med, og som flere og flere overlever - så vi har stærkt fokus på håb i vores programmer, siger Michèle Bellaiche, som på allernærmeste hold kender til kræftsygdom.

Hendes egen mor fik nemlig tarmkræft i en alder af cirka 70 år og måtte gennem operation og kemobehandling. Moderen tabte håret, men var heldigvis ikke helt ødelagt af de hårde kemokure og fortsatte - så meget som muligt - med arbejde og andre gøremål.

- Min mor har altid sagt, at hun ønsker at blive 100 år, og hendes indstilling har været, at det skulle kræftsygdommen ikke lave om på. Hun blev helbredt, er i fuld vigør og er heldigvis et af mange gode eksempler på danskere, der overlever kræftsygdommen, siger Michèle Bellaiche.

Tv-værten har dog også – som sin første og hårdeste erfaring med kræft – oplevet, at en veninde på blot 26 år døde af kræft. En kræftsygdom, som først blev opdaget, mens veninden var højgravid.

Et lyslevende håb i mørket
I forbindelse med Knæk Cancers besøg i de fem byer holdes også ’Tænd Et Lys’ nær Knæk Cancer-bussen. Her opfordres forbipasserende til at købe en lyspose, som kan dekoreres med en tegning eller en personlig hilsen, der er til støtte for dem, der kæmper, og til minde om dem, vi har mistet til kræften. 

I forbindelse med Tænd Et Lys vil der være taler, musikalske indslag og et minuts stilhed.

----------
Fakta om Knæk Cancer-bussen
Her kan du møde Knæk Cancer-bussen:

Mandag 19. oktober i Hjørring: Springvandspladsen 6, 9800 Hjørring
Tirsdag 20. oktober i Holstebro: Storetorv 1, 7500 Holstebro
Onsdag 21. oktober i Esbjerg: Torvet 19, 6700 Esbjerg
Torsdag 22. oktober i Faaborg: Torvet 19, 5600 Faaborg
Fredag 23. oktober i Nykøbing Falster: Torvet 5-6, 4800 Nykøbing Falster

Bussen vil sætte fokus på kampen mod kræft og danner ramme om disse aktiviteter:

• Forebyggelsesoplysning og -aktiviteter
• Sundhedstjek
• Modermærketjek

Bussen vil være åben kl. 10-19 hver dag – med særskilte åbningstider for enkelte af aktiviteterne.
Ud over de nævnte aktiviteter vil der foregå en række lokale arrangementer omkring bussen. F.eks. vil en række lokale restauranter opstille madboder, hvor overskuddet går til Knæk Cancer. Disse varierer fra by til by. 

Billede {0} af {1}