'Kemohjerne' - om at satse på livet og kærligheden

Karoline Brygmann som Eva og Adam Ild Rohweder som Oliver i den danske serie 'Kemohjerne' fra 2020. (Fotos: Emma Line Holm Sejersen / TV 2)

Karoline Brygmann som Eva og Adam Ild Rohweder som Oliver i den danske serie 'Kemohjerne' fra 2020. (Fotos: Emma Line Holm Sejersen / TV 2)

I anledning af årets Knæk Cancer-uge viser TV 2 en fortsættelse af den roste fiktionsserie 'Kemohjerne'. I 'Kemohjerne' kæmper kræftpatienterne Oliver og Eva for at finde sig selv og hinanden som andet og mere end cancer-kærester. Fortsættelsen af 'Kemohjerne' på 40 minutter kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag 21. oktober.

Oliver og Eva er et ganske almindeligt, ungt par med ganske almindelige parforholdsproblemer. Lige bortset fra det faktum, at de mødte hinanden på Rigshospitalets Center for kræft, hvor de begge var indlagt som patienter.
Nu hvor de igen er udskrevet, kæmper parret for at forstå sig selv og finde ud af, om de er andet og mere end bare cancer-kærester. Så da Oliver bliver erklæret kræftfri, står han over for et svært valg. Skal hans lange liv leves med Eva, eller er de i virkeligheden mest sammen, fordi de begge to har haft kræft?

Læs mere om Knæk Cancer: Coronakrisen har gjort det sværere at være kræftpatient.


Der er noget galt

Oliver beslutter sig for at gøre det forbi. Men da han møder Eva for at fortælle hende om sin beslutning, er hun i en tilstand af panik. Noget er galt med hendes krop, og en hurtig google-søgning afslører, at hendes symptomer kan være tegn på to ting: Enten er kræften tilbage, eller også er Eva gravid.

Tammi Øst som læge, Karoline Brygmann som Eva og Adam Ild Rohweder som Oliver i 'Kemohjerne'.

Tammi Øst som læge, Karoline Brygmann som Eva og Adam Ild Rohweder som Oliver i 'Kemohjerne'.

'Kemohjerne' fortæller historien om at turde satse på livet og kærligheden til trods for den evigt lurende frygt for, at kræften vender tilbage.

Forlængelsen af 'Kemohjerne' er skrevet af Nanna Westh og instrueret af den islandske instruktør Katrín Björgvinsdóttir, der blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2019. Serien er oprindeligt skabt efter idé af Johan Wang og Kristian Håskjold.

I rollen som Oliver ses Adam Ild Rohweder, og Karoline Brygmann spiller Eva. På rollelisten ses blandt andre også Tammi Øst, Jens Jørn Spottag, Mathias Sprogøe Fletting og Kasper Leisner.

'Kemohjerne' blev som den første danske serie nogensinde udtaget til visning på Sundance Film Festival i 2020. Serien blev desuden udtaget til Palm Spring International Film Festival Shortfest og SXSW, hvor den modtog prisen 'Special Jury Recognition for Drama'.

Første sæson af 'Kemohjerne' kan ses på TV 2 PLAY, mens fortsættelsen på 40 minutter kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag 21. oktober i TV 2s Knæk Cancer-uge.

--------

Læs også: Her er ugens Knæk Cancer-programmer på TV 2 og TV 2 PLAY.

 

Seneste nyt

06. oktober 2021

Kvægtorvet byder indenfor til ny event, der skal sikre flere kvinder i IT- og techjobs

Link til Kvægtorvet byder indenfor til ny event, der skal sikre flere kvinder i IT- og techjobs
06. oktober 2021

TV 2 og Berlingske hædres ved den første uddeling af Danmarks Åbenhedspris

Link til TV 2 og Berlingske hædres ved den første uddeling af Danmarks Åbenhedspris
05. oktober 2021

TV 2 udnævner kommerciel direktør - med digitalt ansvar

Link til TV 2 udnævner kommerciel direktør - med digitalt ansvar

Billede {0} af {1}