Jorden rundt med Flying Superkids

TV 2 sender fire programmer om de unge topatleter fra Århus fra søndag 4. marts.

I fire programmer med fællestitlen "Flying Superkids Around the World" tager med de flyvende århusgymnaster på turné verden rundt. (Fotos: Flying Superkids/TV 2)


Fra Grønlands kolde snelandskab over Libanons vilde varme, eksotiske Thailand til gode, gamle Danmark. I 14 måneder har TV 2 fulgt børnenes og de unges oplevelser og udfordringer på turné verden rundt med Flying Superkids.

I årenes løb er Flying Superkids blevet en vaskeægte eksportsucces, og i fire tv-programmer fortælles om fire forskellige aspekter af livet som "superkid".

Første program, som TV 2 viser søndag 4. marts klokken 18.20, sætter fokus på det imponerende show, de unge og deres trænere har stablet på benene - et show, der byder på forestillinger så forskellige steder som Beirut i Libanon, Sisimiut, Ilulissat og Nuuk i Grønland og Bangkok i Thailand. Flying Superkids tager også Danmark rundt med et imponerende show, der kræver et kæmpestort cirkustelt.

De flyvende gymnaster fra Flying Superkids kommer bl.a. til Thailand på deres rejse verden rundt.


Seerne får et indblik i de unge gymnasters passion for at optræde og for at begejstre publikum over hele verden. Men hvorfor gider 50 børn og unge overhovedet at knokle så hårdt med gymnastikken og bruge næsten al deres fritid på Flying Superkids? Det spørgsmål besvarer børnene selv, for det er den smittende livsglæde, de enestående oplevelser og det stærke fællesskab, der er lønnen for børnenes slid.

Valg og fravalg
I andet afsnit søndag 11. marts klokken 18.20, der har undertitlen "Valg og fravalg", er hovedpersonerne to af de ældre 'superkids', Mathilde på 14 år og Julie på 13 år.

Det er to teenagepiger, der - hvis de var, som teenagere er flest - ville være på vej til at stifte bekendtskab med både alkohol og cigaretter. Men Julie og Mathilde er ikke som alle andre. De ved, at man hverken må ryge eller drikke i Flying Superkids, og hvis man vil være med i eliten, må kan træne hårdt og længe.

Hvordan påvirkes Mathilde og Julie af deres succes, hvordan reagerer deres venner, og hvordan er det lige med janteloven? Er det overhovedet indsatsen værd, og kan man være superstjerne og "uvorn" teenager på samme tid? Det er nogle af de spørgsmål, de to veninder forsøger at besvare.

------------------------------------------

De to sidste programmer af "Jorden rundt med Flying Superkids" sendes på TV 2 de to efterfølgende søndage.