Inspireret af TV 2-dokumentarserie

I Ribe mødes unge og ældre i nyt projekt, der har hentet inspiration i TV 2-serien "Ung med de gamle".

Fra sidste afsnit af "Ung med de gamle", hvor Albert og Christian er taget på kanotur, mens de unge og de ældre er på fællestur i sommerhus. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)


Ældrecentret Dagmargården i Ribe er i dén grad blevet inspireret af TV 2s dokumentarserie "Ung med de gamle", hvor unge og ældre lærte hinanden at kende og fik fjernet en lang række fordomme om hinanden.

Bag et nyt initiativ i Ribe står teamleder Mai Hendry på Dagmargården. I projektet i Ribe skal 12 beboere fra Dagmargården og fra centret Åhaven mødes med 14 elever fra 10. klasse på Valdemarskolen i Ribe.

- Jeg er overbevist om, at både unge og ældre kan lære noget af hinanden, siger Mai Hendry til Jydske Vestkysten.

Foreløbig skal de to grupper mødes tre gange. Mai Hendry håber, at projektet forløber så godt, at det forsætter, indtil de unge får sommerferie.

- Jeg tror på, at det er en god idé at lade generationerne mødes, og måske kan det åbne op for mere, end vi umiddelbart har forestillet os. Så vi glæder os til at komme igang, siger hun til avisen.

Børge og Stina i sommerhuset i Marielyst i dokumentarserien "Ung med de gamle".


Klar med spørgsmål
Forventningen er, at de ældre sidder med en livserfaring, som de unge kan drage nytte af.

- De unge har allerede allerede lavet nogle spørgsmål, og det drejer sig om blandt andet Anden Verdenskrig, hvad man lavede i fritiden før i tiden, hvem der tjente pengene, og hvordan kønsrollemønstret var for 60 år siden. Ved at kunne fortælle om deres erfaringer viser de ældre, at de stadig er noget værd, selv om de er blevet gamle, siger Mai Hendry.

Hun regner med, at 10. klasse-eleverne kan give de ældre et indblik i deres verden, som de ældre ellers ikke har mulighed for at få.

- Der er jo ikke så meget kontakt mellem generationerne, når det ikke er familie, siger hun til JydskeVestkysten.