Hurra for genbrug

TV 2 følger trenden i tiden og sender boligprogrammer, der hylder loppefund, genbrugsting og det personlige præg på hjemmet.

Peter Mosbek er på jagt efter gode loppefund i 'Loppe Deluxe'. (Foto: Thøger Kappel / TV 2)

Når TV 2-kanalernes efterårsplan går i gang, er der et emne, der vil gå igen i tv-oversigterne, nemlig boligindretning. Men hvor vi før har indrettet vores boliger kun med nye og dyre ting, er trenden nu, at jo mere genbrug, jo bedre. Ikke nødvendigvis fordi det er billigere, men fordi vi gerne vil have det cool, intelligente og personlige look i vores boligindretning, siger boligstylist og indehaver af Retro Villa, Mette Helena Rasmussen:

- Vi stiler mod, at vores hjem skal fortælle, at vi er kreative, kloge og kan sammensætte brugt loppeguld med nyt - og få det til at se fantastisk ud. Hvis vi ovenikøbet har gjort gode køb, har været heldige at få det til en superbillig pris, så er det et plus, men det er på ingen måde afgørende. Vi er blevet mere og mere bevidste om, hvad vores hjem udtrykker, udstråler og fortæller om os til andre. Og den er kun blevet stærkere af de mange livsstilsprogrammer og boligprogrammer, der har rullet over skærmen de seneste ti år, siger Mette Helena Rasmussen, der ikke er i tvivl om, at passionen for personlig indretning vil fortsætte:

- Vi vil nok blive mere og mere selektive, og vi vil konstant være udfordrede, på hvordan vores hjem kan adskille sig som det mest personlige. Derfor vil vi konstant være på jagt efter "ting med historie". Og vi vil være totalt ligeglade med, hvis historie det er.

'Loppe Deluxe' - en verden af fund!
TV 2 lægger ud med 'Loppe Deluxe' mandag 4. august kl. 20.50. Programserien går tæt på de massevis af loppemarkeder, der afholdes hver weekend - året rundt - og hvor tusindvis af ting skifter hænder.

TV 2 sender en række af Danmarks mest ihærdige tingfindere rundt på markeder herhjemme og i udlandet, hvor de skal dyste om at finde ting for 4.000 kroner, der efterfølgende kan sælges videre med fortjeneste.

I hvert program dyster to hold - Øst og Vest - mod hinanden. Er teak stadig hot? Eller malede kommoder? Og hvordan ved man, om porcelæn fra Royal Copenhagen er første eller anden sortering? Og hvad kan man sælge det for? Det kan man lære undervejs og få tips til, hvordan gamle ting kan få nyt liv.

Se trailer for 'Loppe Deluxe' her.

Følg 'Loppe Deluxe' på Facebook, hvor der bl.a. bliver konkurrence om et gavekort til Silvan på 20.000 kroner.

I 'Fantasifulde rum' besøger Jens Bordinggaard blandt andet verdens måske mindste hotel - Central Hotel og Café på Vesterbro i København. (Foto: Martin Max / TV 2)

'Fantasifulde rum' på TV 2 FRI
På TV 2 FRI kan man fra torsdag 7. august kl. 20.35 sammen med vært Jens Bordinggaard rejse rundt i Danmark til vidt forskellige steder og mennesker, der alle har det til fælles, at de har skabt et helt personligt og fantastisk rum på meget lidt plads.

Vi besøger blandt andet verdens måske mindste hotel - Central Hotel og Café på Vesterbro i København - og et økologisk hobbithus på Østfyn. Vi følger det unge par Line og Anders, der skal i gang med at indrette sig på blot 41 kvadratmeter, og hvordan gør man egentlig det? Jens tager fat på at skabe sit eget lille frirum ud af en gammel militærbil fra 1975, og han bygger også et helt specielt drivhus ud af genbrugsmaterialer. 

Læs mere om 'Fantasifulde rum' her

Se trailer for 'Fantasifulde rum' her.

Thomas Tingfinder (tv.) og Andrea Larsson er dommere i 'Vores genbrugshjem'. (Foto: Nordisk Film TV / TV 2)

'Vores genbrugshjem' på TV 2
Torsdag 14. august kl. 20.00 skyder TV 2 'Vores genbrugshjem' i gang: To familier fra henholdsvis Møn og Brønshøj skal sætte deres hjem i stand med genbrugsting.

Der er designere, Søren og Toke, tilknyttet hver sin familie, og i hvert program får familien til opgave at sætte ét rum i stand. Den familie, der har lavet den bedste løsning i hvert program, vinder runden - og i sidste program kåres så den endelige vinder af de to familier.

Hjemmene skal sættes i stand for maksimalt 100.000 kroner. Ud over de to designere, der hjælper familierne, medvirker også Thomas Tingfinder, der hjælper med at finde genbrugssager, samt dommer Andrea Larsson.

Se trailer for 'Vores genbrugshjem' her.