Hofleverandørerne - et unikt indblik

Grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille i sin nye kammerherreuniform sammen med Anders Eriksen, ejer af Cl. Seifert. (Foto: Mads Holst Nielsen / TV 2)

De kongelige hofleverandører åbner endnu engang dørene til nogle af Danmarks mest traditionsrige og fascinerende arbejdspladser, når en ny sæson har premiere på TV 2 mandag 9. november.

I den nye sæson af 'Hofleverandørerne' er der fokus på håndværk, historie og traditioner. Gennem fem programmer følger vi de kongelige hofleverandører, når de begår sig på de bonede gulve på slotte og godser, og når de skal levere blomster, chokolade og fisk til dronning Margrethes private fødselsdagsfest.

Vi er med bag produktionen af kammerherreuniformen til en greve, når der bliver lavet specialfremstillet chokolade til Majestæten, og når tv-baronesse Caroline Fleming får pyntet op til fest. Igennem knap et år følger vi den udfordrende hverdag for en kongelig hofleverandør og med er på sidelinjen, når der bliver truffet svære valg, og skelsættende beslutninger bliver ført ud i livet.

'Hofleverandørerne' giver et unikt indblik i en ellers lukket verden hos fire hæderkronede, gamle firmaer. Den nye sæson har premiere mandag 9. november klokken 21.25.

Nye medvirkende
Endnu engang medvirker Bering House of Flowers i programmet, og derudover skal vi møde tre hofleverandører, der ganske vist er nye for seerne, men som har mange års erfaring inden for de fineste leverancer i Danmark.

I anden sæson af 'Hofleverandørerne' følger vi de fire virksomheders fascinerende og eksklusive opgaver. Ens for virksomhederne er, at de kæmper for at bevare historie og traditioner samtidig med, at de fornyer og udvikler sig på en måde, der er tro mod virksomhedens dna.

Kun 100 danske virksomheder kan bryste sig med prædikatet ”Kongelig Hofleverandør”. 

De gør alt for at leve op til prædikatet
Som kongelig hofleverandør er kvalitetskravene tårnhøje, og Bjarne Als, der er indehaver af Bering House of Flowers, gør hver dag alt for at leve op til sit prædikat, når han laver udsmykning til fester og højtider for både adelige og almindelige danskere. 

Hos fiskevirksomheden Kongsbak Lassen har man gennem fem generationer og 132 år leveret friskfangede fisk til kongehuset samt butikker og restauranter i hele landet. Her arbejder hele otte medlemmer af familien sammen side om side. 

Også chokoladevirksomheden Sv. Michelsen er familiedrevet og trofast leverandør til Kongehuset. Indehaver Nicolas Dorff har overtaget Sv. Michelsen chokolade efter sin mor og far, der i sin tid overtog virksomheden fra Nicolas morfar. Nu bliver virksomheden drevet med respekt for det gamle håndværk, men også med øje på udviklingen inden for chokoladefaget og på de moderne chokoladespiseres smagsløg.

Skrædderiet Cl. Seifert har i 150 år syet gallauniformer til hoffet og har samtidig fulgt med tiden i produktionen og udviklingen af studenterhuer til landets studenter.