- Historien om de danske børnefamilier er lige så vigtig i dag, som da ’Årgang 0’ begyndte

Billede fra den seneste - og sidste sæson - af dokumentarserien 'Årgang 0', som blev sendt i januar-februar 2019. Fra venstre ses Stephanie, Christian og Rachel. (Foto: Camilla Hey / TV 2)

TV 2 leder efter deltagere til en ny stor dokumentarserie, Årgang 2020’, om næste generation af danskere og om det land, de vokser op i.

TV 2s dokumentarserie ’Årgang 0’, som fulgte børn født i 2000 og deres familier gennem 18 år, er på vej til at få en efterfølger med titlen ’Årgang 2020’.

TV 2 indleder i dag arbejdet med at finde fem familier, der venter barn i januar/februar 2020, og som vil være hovedpersoner i en ny storstilet danmarksfortælling om livet i danske børnefamilier.

- Børnefamiliernes liv bliver ved med at være interessant og udfordrende i de kommende år. Historien om den danske børnefamilie er lige så vigtig i dag, som da ’Årgang 0’ blev sat i gang for 20 år siden, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard, og fortsætter:

- ’Årgang 2020’ bliver ikke alene fortællingen om fem familier, vi kan spejle os i og reflektere over. Programmerne bliver også et stykke danmarkshistorie, der fortæller om børnefamiliernes liv og vilkår i forskellige dele af samfundet – i medgang og modgang og under skiftende politisk ledelse af landet.

TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Et bredt blik på børnefamilien
Lotte Lindegaard siger, at TV 2 ønsker et bredt blik på Danmarks børnefamilier og derfor søger flere forskellige typer af familier – geografisk, demografisk og socialt.

- Som seere og brugere kan vi være enige eller uenige i familiernes måder at leve og opdrage på. Men uanset enighed eller uenighed giver det altid anledning til at reflektere over, hvordan vi selv agerer som forældre eller måske som bedsteforældre, siger Lotte Lindegaard.

Da ’Årgang 0’ blev igangsat for 20 år siden, var programserien en årlig begivenhed med tre-fire programmer i januar. Siden voksede digitale og sociale medier og fik større betydning for os alle sammen.

- I starten af ’Årgang 0’ kunne indholdet hvile 11 måneder om året. Siden har indholdet løbende udviklet sig i kraft af digitale og sociale medier, og ’Årgang 2020’ får et endnu større digitalt liv end ’Årgang 0’, siger Lotte Lindegaard, som understreger, at et vellykket castingarbejde er en forudsætning for, at tv-optagelserne går i gang.

- Nu ser vi, om vi kan finde fem fantastiske familier, der vil lukke os ind i deres liv over de næste 18-19 år, og når og hvis det lykkes, klør vi på, siger kanalchefen.

TV 2-serien ’Årgang 0’ har modtaget flere priser gennem årene, blandt andet Tvprisen 2003 for ’Årets dokumentarserie’ og Billed-Bladets TV-Guld særpris i 2018 til et journalistisk værk, der fortjener hyldest. ’Årgang 0’ har i gennemsnit haft 948.000 seere til seriens mange afsnit.

-------

Læs også:

'Årgang 0' starter forfra som 'Årgang 2020'

'Årgang 0'-forældre: Sådan har det været at lægge vores liv frem på tv

Her kan du læse mere om – og søge om – at være med i ’Årgang 2020’

Se castingspot for 'Årgang 2020' herunder.