Hæder til ’Go’ morgen Danmark’-værter

'Go' morgen Danmark'-værterne Ida Wohlert og Mikkel Beha Erichsen er modtagerne af hæderen 'Buketten' i dette kvartal. (Foto: KLF, Kirke & Medier)

KLF, Kirke & Medier hædrer værterne Ida Wohlert og Mikkel Beha Erichsen for to morgen-tv-indslag om tro.

To journalistiske indslag om den kristne tro førte til, at ’Go’ morgen Danmark’-værterne Ida Wohlert og Mikkel Beha Erichsen lige før påske blev overrasket i morgen-tv-studiet med en buket blomster og hæderen ’Buketten’ fra lytter- og seerorganisationen KLF, Kirke & Medier.

Hæderen uddeles en gang i kvartalet til et medie eller mediepersoner, der på en særlig måde har formidlet kristne værdier eller god etik. KLF er Danmarks største lytter- og seerorganisation.

I januar interviewede Mikkel Beha Erichsen journalist Charlotte Rørth, der fortalte om sit møde med Jesus på en rejse i Spanien. Halvanden måned senere havde Ida Wohlert besøg af sognepræst Henrik Højlund og ateist Carsten Andersen, der var i studiet til en snak om tro i anledning af udgivelsen af deres bog ’De overbeviste - samtaler om tro.’

- Værterne lavede to rigtig gode interviews. Samtidig viste de stor åbenhed og respekt for alle tre gæster, og de var fair i deres spørgsmål til dem, siger generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, Mikael Arendt Laursen.

Tro er et interessant emne at interviewe om
Både Ida Wohlert og Mikkel Beha Erichsen er glade for KLF’s anerkendelse, og de siger, at tro er et interessant emne at snakke om.
 
- Der åbner sig en kæmpe verden, man som ikke-troende slet ikke kender. Når du sidder over for et menneske, der virkelig tror, så tænker man wauw. Det er et rum, jeg aldrig rigtig har været i, men som jeg fik lyst til at gå mere rundt i, siger Ida Wohlert til KLF, Kirke & Medier - og Mikkel Beha Erichsen har det på samme måde.

- Er du tosset, jeg blev grebet af at snakke med Charlotte Rørth. Det var en stor oplevelse, siger han.

TV 2 har ikke en redaktion, der har særligt fokus på trosstof. I stedet bliver indslag om tro behandlet i TV 2s faste programmer, hvor det falder naturligt.

- Ret skal være ret. ’Go’ morgen Danmark’ har lavet to rigtig gode indslag om tro, og det belønner vi selvfølgelig. Samtidig håber vi, det giver TV 2 lyst til at sætte troen endnu mere på dagsordenen, lyder det fra Mikael Arendt Laursen.

Blandt de tidligere modtagere af ’Buketten’ er radiovært Gertrud Højlund, programvært på ’Detektor’ Thomas Buch-Andersen, TV 2s seerredaktør Lars Bennike samt trosredaktionen på DR.