Gauerslund satte i gang - Vejle fortsætter

Vejle vil sætte fart på udviklingen af kommunens skoler og undervisningsmetoder.

Fra "Skolen - verdensklasse på 100 dage": Skoleleder Magnus te Pas med nogle af eleverne fra Gauerslund Skole.

Succesen for Gauerslund Skole i TV 2-serien "Skolen - verdensklasse på 100 dage" har også vakt opmærksomhed i Vejle Kommune, hvor Gauerslund ligger.

- Det er utroligt flot, hvad de har nået på Gauerslund Skole. Det er jo helt unikt. Og vi fortsætter videre ad det spor. Vi har allerede ansat konsulent i læringsstile, og i budgettet for det kommende år har vi afsat penge til vores egen Plan B-skole, siger Arne Sigtenbjerggaard, formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune, efter at TV 2 har offentliggjort resultatet af eksperimentet med læringsstile.

Gauerslund Skole – en af Vejle Kommunes folkeskoler – kom op i verdensklasse på bare 100 dage. Både det faglige niveau og trivslen blev løftet så meget, at Gauerslund Skole flyttede sig over 1.000 pladser og i dag er blandt landets 100 bedste skoler.
 
- Vi skal selvfølgelig udnytte de gode erfaringer fra Gauerslund Skole. Derfor har vi også allerede ansat Danmarks måske førende konsulent i læringsstile fra dette skoleår – og hun er allerede fuldt booket af en række af vores skoler. Og derfor har vi i budgettet fundet omstillingspenge til i en tre-årig periode at starte vores egen ”Plan B”-skole for de elever, der har et behov for et særligt skub, fortæller Arne Sigtenbjerggaard i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Med blandt andet disse to initiativer er vi overbevist om, at vi er den kommune i landet, hvor der er mest grøde i arbejdet med læringsstile. Selvfølgelig kan arbejde med læringsstile ikke stå alene, men brugt på den rigtige måde kan de være et fantastisk bidrag.

"Mange måder at lære på"
Vejle Kommune har sat et omfattende udviklingsprojekt i gang, som kaldes for ”Mange måder at lære på”.

- I Vejle kommune tror vi på differentieret undervisning og herunder brug af læringsstile som et meget stærkt supplement til den mere traditionelle pædagogik. Og vi tror på varierede metoder til at fremme den gode skole – med alt hvad det indebærer i form af trivsel, faglig og personlig udvikling, siger Claus Svold, der er direktør i kommunens børne- og ungeforvaltning.

Vejle Kommunes ambition på området rækker ud over at sætte projekter i gang. Kommunen vil også gerne have dokumenteret, hvad der virker, og hvorfor det virker. Forvaltningen er derfor i samarbejde med lektor Hans Henrik Knoop, DPU / Aarhus Universitet, der også er forskningsdirektør i Universe Research Lab, i gang med at lægge sidste hånd på en forskningsvinkel på projektet.

Ambitionen er selv at blive klogere, at dyrke samspillet mellem forskning og skoleudvikling dynamisk og generelt at give den danske grundskole viden om læring.