Forsvarsminister på stroppetur

Forsvarsminister Nick Hækkerup er i fokus i TV 2s programserie ”Velkommen til virkeligheden” – torsdag 3. maj er han på stroppetur.

Forsvarsminister Nick Hækkerup i uniform i "Velkommen til virkeligheden", der sendes torsdag 3. maj klokken 20.00. (Foto: Made in Copenhagen / TV 2)


På Christiansborg bliver der hvert år stillet hundredvis af forslag til forbedringer og stramninger i det danske samfund. Alle politikerne mener, at de har ret i det, de siger, og at deres politik er den bedste, de kan servere for os danskere. Men hvor tæt er politikerne egentlig på vores hverdag? Ved de, hvordan vi oplever, føler og tænker, når deres politik rammer os?

Det tester TV 2 i programserien ”Velkommen til virkeligheden”, hvor fire af Danmarks toppolitikere har sagt ja til at møde konsekvenserne af deres egen politik. De rykker ind i danskernes hverdag og mærker på egen krop, hvordan deres visioner og politik virker.

Politikerne kommer i praktik i ”den virkelige verden”, mens kameraerne ruller. De fire, der har taget imod udfordringen, er Pia Kjærsgaard (DF), forsvarsminister Nick Hækkerup (S), Tom Behnke (K) og miljøminister Ida Auken (SF).

Vil spare tre milliarder kroner på forsvaret
I andet program af serien er det forsvarsminister Nick Hækkerup, der bliver udsat for ”den virkelige verden”.

Forsvarsministeren vil spare tre milliarder kroner på det danske forsvar, og han starter med at sende værnepligtens frinummer-tromle på museum. I fremtiden skal det danske forsvar være mindre og udelukkende bestå af folk, der har meldt sig frivilligt.

På Garderkasernen Høvelte er man ikke begejstret for Forsvarsministerens planer. Her er man bange for at miste humanisterne og de bogligt stærke, hvis tvangen bliver afskaffet. Kan Nick Hækkerup rokkes på sine synspunkter, når han selv trækker i trøjen?

--------------------

Se de to trailere for udsendelsen her (cirka 30 sekunder) og her (kort version på cirka 15 sekunder).